V Mladinskem centru Zagorje se lahko danes udeležite prve delavnica recikliranja. V DDT-ju si lahko v okviru otroškega abonmaja ogledate filmsko predstavo Medved Bambi in mesto tatov, v Domu Svobode pa predstavo Štilčki.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Sobota, 12. marec 2022

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju jasno in hladno. Pihal bo vzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -11 do -4, najvišje dnevne od 4 do 8 °C.

Jutri in v ponedeljek se bo nadaljevalo pretežno jasno vreme. V nedeljo bo zapihal jugozahodni veter. Dnevi bodo toplejši.

Zapore cest

Igrišče v naselju Aleša Kaple v Hrastniku je zaprto zaradi popravila mrežne ograje. Delno zaprto je tudi igrišče na Novem logu.

Na Trgu svobode v Trbovljah je do 22. avgusta 2022 zaradi del urejen izmenično enosmerni promet.

Cesta Trbovlje–Boben–Hrastnik je do 18. marca 2022 med 7. in 17. uro popolnoma zaprta zaradi izgradnje novega uvoza in odstranitve kamnitih previsov. V času popolne zapore je urejen obvoz po državnih in lokalnih cestah.

Na cesti Latkova vas–Trbovlje je do 21. aprila 2022 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije območja plazenja.

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes in jutri zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih prekinitev dobave električne energije.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Prva delavnica Rags to Riches – MC Zagorje

Mladinski center Zagorje danes ob 10. uri pripravlja prvo izmed delavnic Rags to Riches, ki jo v marcu pripravljajo prostovoljke mladinskega centra. S seboj prinesi svoja stara oblačila, ki jih redko ali pa sploh ne uporabljaš več in jih zamenjaj z drugimi “novimi” oblačili.

Otroški abonma: filmska predstava Medved Bamsi in mesto tatov – DD Trbovlje

V kinodvorani Delavskega doma Trbovlje si lahko danes ob 10.30 uri v sklopu Otroškega abonmaja ogledate filmsko predstavo Medved Bamsi in mesto tatov. Bamsi je najmočnejši medved na svetu – vendar le, ko zaužije babičin čarobni Gromski med. Ko njegovo babico ugrabi lisjak, se Bamsi z zajcem in želvakom poda skozi čarobni gozd v Mesto tatov, da bi jo rešil iz rok nepridipravov. Po predstavi bo potekala krajša delavnica, na kateri bodo otroci spoznali, kako poteka neposredni prenos iz kamere na platno.

Štilčki – Svoboda Trbovlje

V mladinskem gledališču Svoboda Trbovlje si lahko danes ob 19.30 uri ponovno ogledate predstavo Štilčki. V predstavi bodo zaigrali zabavno prireditev Zasavski oskarji. Cena vstopnice je 10 evrov.

Vaja Gasilske zveze Trbovlje

Gasilska zveza Trbovlje danes med 8. in 14. uro pripravlja gasilsko vajo, na kateri bo prisoten tudi helikopter Slovenske vojske, ki bo večkrat preletel Trbovlje. Namen vaje je, da se gasilske enote dodatno usposobi na področju gašenja požarov v naravnem okolju s pomočjo helikopterja. Na območju vaje bo gibanje omejeno in varovano s strani gasilcev.

Razstava Čarobno vesolje Društva zasavskih klekljaric Srčevke – KC Litija

V Kulturnem centru Litija si lahko do 31. marca 2022 ogledate razstavo Čarobno vesolje, ki so jo pripravile članice Društva zasavskih klekljaric Srčevke. Ideja za projekt je nastala na pohodu po Orionovi poti, ki poteka v okolici Jurkloštra. Umetnice so tako ustvarile čipke ozvezdij in horoskopov. Čipke so narejene po vzorcih različnih avtoric iz skoraj cele Evrope, ozvezdja pa so avtorske čipke.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 9. do 12. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Muzej smo vsi! – ZMT 70 let. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Veliki rdeči pes Clifford in Batman

V kinodvorani Delavskega doma Trbovlje si lahko danes ogledate dva filma – ob 17. uri sinhronizirano pustolovsko komedijo Veliki rdeči pes Clifford, ob 19. uri pa akcijsko kriminalno dramo Batman. Po letih tavanja po ulicah Gothama in z le nekaj zanesljivimi zavezniki, osamljen maščevalec Batman postane edino utelešenje pravice med svojimi someščani. Ko elito Gothama napade sadističen morilec, vrsta skrivnostnih namigov popelje »viteza teme« globoko v podzemlje, kjer naleti na Catwoman, Pingvina, Carminea Falconea in seveda Ugankarja. Ko se dokazi začnejo kopičiti in vodijo vedno bliže in bliže domu ter razkrivajo veličino storilčevega zloveščega plana, mora Batman skovati nova zavezništva, razkriti krivca in vrniti pravico mestu Gotham, kateri je bil preveč dolgo zlorabljen s strani pokvarjene oblasti.

Badman

V kinodvorani KC Delavski dom Zagorje pa si lahko danes ob 19. uri ogledate akcijsko komedijo Badman. Ko igralec Cédric, ki se s težavo preživlja in je obsojen na življenje zgube, končno le dobi glavno vlogo v filmu o superheroju po imenu Badman, vidi priložnost, da vsem dokaže, da je vreden in da si nazaj prisluži spoštovanje svojih najbližjih.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Danes ni na koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus