Današnji dan bo v Zasavju precej miren. Tudi pri nas se bo poznalo, da se končujejo olimpijske igre. Več bo naspanih ljudi, bolj mirni bodo, malo manj bo evforije v zraku in življenje se bo utirilo v običajne tirnice.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Nedelja, 8. avgust 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju delno jasno, na severozahodu občasno tudi pretežno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 30 °C.

V ponedeljek bo predvsem zjutraj in dopoldne povečana oblačnost. V torek bo pretežno jasno, verjetnost neviht bo majhna. V sredo bo večinoma sončno, predvsem sredi dneva in popoldne bo v notranjosti nastalo nekaj ploh in neviht.

Zapore cest

Na cesti Trbovlje–Boben–Hrastnik bo od 5. julija do 1. septembra popolna zapora ceste na odseku Jerič–Lakner zaradi rekonstrukcije in ureditve priključka za kamnolom. Odsek ceste uvoz v kamnolom bo zaprt od 7. do 17. ure. Cesta se bo odpirala vsako polno uro za 10 minut. Od 17. do 7. ure naslednjega dne bo omenjeni odsek ceste normalno prevozen.

Na cesti Trbovlje–Hrastnik je v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Lokalni cesti Grbin–Pleskovec in Pleskovec–Gradiške Laze–Jablanica v Litiji bosta od 21. julija do 4. oktobra delno zaprti zaradi gradnje širokopasovnega optičnega omrežja Rune.

Lokalna cesta Podšentjur–Pogonik v Litiji bo do 31. oktobra 2021 popolnoma zaprta zaradi ureditve kolesarske poti.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Elektro Ljubljana obvešča, da danes v Zasavju ne bo izklopov električne energije.

Jutri bodo brez elektrike odjemalci, ki so oskrbovani iz TP Motel Marno ( od 8. do 9. ure). TP Rudniška kolonija – Pot na Kal (od 11. do 13. ure) ( (nadzorništvo Hrastnik), TP Dolenja vas – nizkonapetostno omrežje Pečarjeva -Ašič (od 9. do 10. ure) (nadzorništvo Zagorje).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Janez Knez – Retrospektiva

V vseh treh zasavskih občinah je odprta razstava akademskega slikarja Janeza Kneza z naslovom Retrospektiva. Janez Knez je eden najbolj prepoznavnih zasavskih umetnikov. Letos poteka 90 let od njegovega rojstva in 10 let od njegove smrti. Danes si razstavo lahko ogledate v Delavskem domu Trbovlje od 17. do 20. ure, v Kulturnem domu Loka pri Zidanem mostu po dogovoru in v planinskem domu na Kumu v času odprtega doma.

Luka

V kinu Delavski dom Trbovlje bodo ob 18. uri zavrteli animirano pustolovsko komedijo Luka (Luca), sinhronizirano v slovenščino. Pod režijo se je podpisal  Enrico Casarosa, produkcija je italijanska in ameriška. Igrajo: Jacob Tremblay, Maya Rudolph, Jack Dylan Grazer, Jim Gaffigan …

O filmu: Mladi deček Luka doživlja nepozabno poletje, polno sladoleda, okusne mediteranske hrane in neskončne vožnje s skuterjem ob italijanski morski rivieri. Luka deli te pustolovščine s svojim novim najboljšim prijateljem, a njuna neverjetna zabava ima globoko varovano skrivnost: fanta sta pravzaprav morski bitji iz drugega sveta, iz globin oceana.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Danes v koledarju dogodkov ni zapisanih svetovnih dni.

Savus


 

Prejšnji članekPoznate astaksantin?
Naslednji članekNesreča v Hrastniku in Lupinici