Nesreča zaradi utrujenosti

V petek, 6. avgusta, nekaj po 15.40 je na Cesti 1. maja v Hrastniku prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je voznica zaradi utrujenosti zapeljala na nasprotni vozni pas in trčila v pravilno vozečo voznico osebnega vozila. V nesreči sta se obe voznici, ter dva potnika v vozilu udeleženke lažje poškodovali. Policisti bodo proti voznici uvedli prekrškovni postopek.

Vozniki, ne sedite utrujeni za volan! Pomembno je namreč, da vozite spočiti in v ustreznem psihofizičnem stanju, saj lahko zmanjšana pozornost za volanom, še posebno v kombinaciji z višjimi temperaturami in sončnim vremenom, pripelje do hude prometne nesreče. Zato primerno ukrepajte že ob prvih znakih zaspanosti: varno ustavite vozilo, privoščite si krajši spanec (15–20 minut), nato se osvežite, popijte kavo in šele zatem nadaljujte vožnjo.

Kolesar s ceste

Včeraj, okoli 19.30 je na cesti med naseljem Vrata in Lupinico (občina Litija) padel kolesar. Policisti so ugotovili, da je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo po klancu navzdol v ovinku zapeljal izven vozišča in padel. Pri tem se je huje poškodoval, s helikopterjem so ga odpeljali v UKC Ljubljana. Policisti še zbirajo obvestila in bodo po vseh ugotovljenih okoliščinah ustrezno ukrepali.

Savus

Fotografija je simbolična

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekDanes dogaja