Župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan in  v. d. direktorja Direkcije RS za infrastrukturo Bojan Tičar sta slovesno podpisala pogodbo za rekonstrukcijo ceste skozi Kisovec. Po podpisu pogodbe bo z izvajalcem del, podjetjem Strabag, opravljena uvedba v delo za naložbo, vredno 3,5 milijona evrov.

»To je še en velik dan za našo občino, saj so bila pogajanja za rekonstrukcijo ceste v Kisovcu dolga in naporna, a nam je uspelo. Iskreno se zahvaljujem Vladi RS in Ministrstvu za infrastrukturo za sodelovanje,« je bil po podpisu pogodbe z Ministrstvom za infrastrukturo RS in Direkcijo RS za infrastrukturo zadovoljen župan Matjaž Švagan.

Gre za rekonstrukcijo regionalne ceste skozi naselje, ki bo vključevala gradnjo treh krožišč, dodatne hodnike za pešce, pet prehodov za pešce preko regionalne ceste, štiri urejena avtobusna postajališča, obnovljeno javno razsvetljavo ter novo odvodnjavanje padavinskih voda z voziščnih površin. Na celotnem odseku bo zamenjan nosilni tampon in obnovljena celotna asfaltna površina z novim asfaltom.

Savus

Foto: arhiv Savus