sreda, 29 maja, 2024

Iz te kategorije

Roglič ambasador za mlade športnike

OKS (Olimpijski komite Slovenije že osem let pripravlja dobrodelne akcije, s katerimi v okviru Fundacije Miroslava Cerarja zbirajo denar za podporo mladim športnikom in športnicam. Doslej je njihovo štipendijo prejelo 640 mladih, ki se ukvarjajo s športom in se ob tem šolajo.

Za mlade športnike so letos pod ambasadorstvom nekdanje odlične smučarke Tine Maze zbrali 135.000 evrov. Tina je ambasadorstvo predala v roke kisovškega kolesarja Primoža Rogliča, ki je obljubil, da se bo potrudil znesek v naslednjem letu preseči.

Dobrodelni gala večer OKS so sinoči, 15. novembra, pripravili v Grand Hotelu Union v Ljubljani, zbrala pa se je mednarodna smetana vrhunskih športnikov in športnih delavcev, med drugim je Tina Maze uspela privabiti naslednja svetovno znana imena: Andrea Massi, Miroslav Cerar, Mateja Svet, Anna Veith, Christian Ghedina, Bojan Križaj, Sara Isakovič, Benjamin Savšek in Primož Roglič.

Tina je dala na dobrodelno dražbo 14 kosov oblačil, ki jih je nosila na olimpijskih igrah, na katerih je tekmovala (2002, 2006, 2010, 2014). Štafetno palico ambasadorstva je prevzel kolesarski as Primož Roglič, ki se rad odzove na dobrodelne pobude: »Če spregovorim, sem slišan, in z veliko močjo pride tudi velika odgovornost. Če imam možnost delati takšne stvari ali pa pomagati na kakršen koli način mlajšim, se z veseljem pridružim takšnim projektom. Prav vseh podrobnosti še ne poznam, a že danes bomo začeli prvo akcijo. Koliko bomo na koncu zbrali, bomo videli prihodnje leto ponovno ob tem dogodku tu novembra. Vsi se bomo potrudili, da bomo to poslanstvo predali naprej še na višji ravni.« Na dražbo je že dal podpisan kolaž trenutkov svoje kariere z izklicno ceno en evro. Dražba bo trajala do prireditve prihodnje leto. Pokazal pa je tudi koledar za prihodnje leto, ki ga bodo prodajali v okviru akcije.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor