Zasavski poštarji danes raznašajo časopis Savus v 17.500 nabiralnikov v vseh zasavskih mestih in naseljih. Če ga v vašem nabiralniku ni, pocukajte za rokav vašega poštarja ali sporočite vaši pošti. Lahko pokličete tudi na naše uredništvo. Na straneh zasavskega časopisa bodo bralci našli kot vedno pestro in zasavsko tematiko. V uvodniku pa tokrat Marko Planinc piše o slepoti, ki prinese svetlobno in drugih pozitivnih stvareh, ki so tudi vsebina novega časopisa Savus.

Sto let slepote prineslo svetlobo

Prav zanimivo kako lahko slepota zaneti kres. Velik kres. Največji. Sto let slepote. Za izjemno delo, ki slavi, opisuje, tudi razgalja naše zasavske kraje, je bil pisatelj Roman Rozina že tretjič nominiran za največje slovensko priznanje za roman. Letos so njegov roman izbrali med 200 slovenskimi romani za tistega, ki bo za večno zaznamoval leto 2021. Iskrene čestitke izjemnemu mojstru pisane besede in poznavalcu zasavske nravi in zgodovine.

Tako kot z (bivšim 😊) novinarskim kolegom Rozino sem bil kot novinar povezan tudi z novim trboveljskim častnim občanom Slavkom Stošickijem. Bil je moj (strog 😊) šef na Radiu Trbovlje in takrat so mu menda pričeli siveti lasje. Cenjeni kolega se je razveselil priznanja rodne občine in tudi njemu veljajo iskrene čestitke. Prav tako ostalim dobitnikom priznanj na trboveljski občinski proslavi.

Čestitke pa veljajo tudi vsem, ki so v juniju uspešno zaključili šolanje, še posebej pa tistim, ki so v šolskem letu 2021/22 prejeli zlata in srebrna priznanja za dosežke na različnih področjih. Čestitke tudi vsem učiteljicam in učiteljem ter ravnateljicam in ravnateljem za prizadevno delo v šoli.

Naš časopis piše o nekaterih izredno pomembnih zasavskih dogodkih, ki bodo pisali lepšo prihodnost naših krajev. Zasavski inovatorji so se spet izkazali, v Zagorju so odprli prizidek k VDC Zasavje, v Hrastniku bodo zidali stanovanja in gradili poslovno cono. V Trbovljah so odprli Zasavski podjetniški inkubator in proslavili 50 let tamkajšnje Obrtno podjetniške zbornice. Junij je bil tudi poln različnih prireditev (Parada učenja konec maja, pa tekmovanje grenadirmarševcev in Ajmohtijada). V Hrastniku so premierno uprizorili lutkovno igro Volk in kozlički in spravili pod streho Poletni festival hrastniške knjižnice. V Trbovljah so proslavili stoti rojstni dan Nogometnega kluba Rudar. V Zasavju so uspešno izvedli Specialno olimpiado, pa tudi poletni jamatlon je bil zadetek v polno. Ne spreglejte še zanimivih spominov Zorana Klemena na gradnjo koče na Prehodavcih.

Lep dopust vsem skupaj.

Marko Planinc

Foto: arhiv Savus