Na Zimski jamatlon dežujejo prijave. Kot zadnje so se prijavile ekipe Buški krafi, NMP ZD Trbovlje in Štala gnit. Doslej se je prijavilo že 47 ekip s kar 185 udeleženci. Perkmandeljc si zadovoljno mane roke, saj je med prijavljenimi že več kot sto punc.

Buški krafi, NMP ZD Trbovlje, Štala gnit

Doslej si je soboto, 2. decembra, na koledarju označilo kar 188 udeležencev, ki so se prijavili v 47 ekipah. V zadnjih dneh so se prijavile ekipe Buški krafi (verjetno gre za eno zanimivo jed iz bovškega konca), NMP ZD Trbovlje (juhuuuu, spet pridejo trboveljski reševalci) in Štala gnit (pojma nimamo, ampak res, kaj pomeni njihovo ime). Vedno je lepo, ko se jamatlonci vračajo. Iz bovškega konca redno prihaja vsaj kakšna ekipa, iz ZD Trbovlje znajo fantje in punce zafeštat na polno, ekipa iz Kopra pa je novinec na našem jamatlonu.

Strojniki in pomoč na domu

Naj vam zaupamo, da tudi tokrat na prireditvi pričakujemo okrog 40 tujih študentov, ki so na študijski izmenjavi na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani, za njihovo udeležbo skrbi Zagorjanka Duši Železnik, ki je res prava duša strojniške udeležbe na jamatlonih. Fantje in punce se že pripravljajo, izbirajo imena in vadijo za fešto v jami in na svetlem. Spet pa so se napovedale drage gostje iz Maribora in okolice, ki so zaposlene na Centru za pomoč na domu Maribor. Pripeljala jih bo kar njihova direktorica, sicer Trboveljčanka Barbara Žgajner. Pa ne zato, ker ima Barbara god na sv. Barbaro, ampak zato, ker je jamatlon super prireditev za team building.

Glasba bo glasna

Še enkrat naj povemo, da bo tokrat za zabavo poskrbeli Uroš Ržišnik s spremljevalno rockersko ekipo. Rock in knapušna gresta z roko v roki. Verjemite in prepričajte se.

Iz Zasavja, pa še iz cele Slovenije

Na seznamu krajev, iz katerih prihajajo jamatlonke in jamatlonci, so nove prijave poskrbele, da so se med slovenske kraje na Zimskem jamatlonu zapisali še Koper ter Vršajn iz občine Gorenja vas.

Prijavljeni jamatlonci torej prihajajo iz območja Zasavja (Brnica, Čeče, Čemšenik, Čolnišče, Dol pri Hrastniku, Hrastnik, Izlake, Jesenovo, Kandrše, Kisovec, Knezdol, Kolovrat, Podlipovica, Ravenska vas, Razbor pri Čemšeniku, Rove, Trbovlje, Zagorje, Znojile) in iz naslednjih krajev: Blagovica, Bukovca, Celje, Čadramska vas, Dob, Grosuplje, Ivančna Gorica, Kamnik, Koseze, Kranj, Krtina, Laze v Tuhinju, Litija, Ljubno, Log pri Brezovici, Luče, Lukovica, Makole, Mlinše, Moravče, Petrovče, Pijava Gorica, Podnart, Podpeč, Poljčane, Polzela, Preserje, Radeče, Rečica ob Savinji, Srednja vas pri Kamniku, Srednja vas pri Šenčurju, Studenec, Škocjan, Vače, Velenje, Visoko, Vransko, Vrhpolje, Žalec, Žeje. Zaenkrat lahko med tujce štejemo jamatlonce, ki prihajajo iz naslednjih krajev: Hmelnicki, Kijev (Ukrajina), Arhiz, Krasnodar, Moskva (Rusija).

Kaj vas čaka?

Izkoristite priložnost in doživite enkratno adrenalinsko doživetje! Prvo soboto v decembru se spustimo v rudnik, kjer vas bodo čakali Perkmandeljc, knapi, različne ovire ter tovariško druženje. Po prihodu iz jame pa čisto prava zasavska knapuska fešta s knapusko hrano, rock muzko in vsem, kar paše zraven.

Prijave

Prijavnica je že pripravljena. Prav za vas. Ne spreglejte! Samo še do torka zvečer se lahko prijavite po zmanjšani ceni prijavnine.

Razpis-prijavnina

Kaj je jamatlon?

Jamatlon je 5,5 km dolg oviratlon v rudniškem rovu med Trbovljami in Hrastnikom. Na poti jamatlonce čaka 14 ovir, ki so povezana z delom in življenjem rudarjev. Zimski jamatlon je idealen za vse, ki ne marajo mraza, saj je v rudniku prijetnih 15 stopinj, ravno prav za zabavno rekreativno pustolovščino.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekKmetice leta
Naslednji članekDanes dogaja