nedelja, 23 junija, 2024

Iz te kategorije

Bastič, Agrež, Simončič, DPM Trbovlje

V četrtek, 30. januarja 2020 je v Delavskem domu Hrastnik potekal sklepni dogodek javnega natečaja Prostovoljec zasavske regije 2019, na katerem so bili najzaslužnejšim prostovoljcem, prostovoljkam in organizacijam iz zasavske regije podeljeni nazivi Prostovoljec zasavske regije 2019 in Prostovoljska organizacija zasavske regije 2019.

Letos so nazive Prostovoljec zasavske regije 2019 prejeli prostovoljci in prostovoljke po posameznih občinah, naziv Prostovoljska organizacija zasavske regije 2019 pa je prejela ena organizacija za celotno regijo. Naziv Prostovoljec zasavske regije 2019  so prejeli: umetniški vodja Mešanega pevskega zbora Prosavus Aljaž Bastič (Trbovlje), Marjeta Mlakar Agrež (Litija), ki deluje na področju oskrbe oseb z motnjo v duševnem razvoju  že preko 40 let ter Alojzija Jordan Simončič (Hrastnik), ki deluje v organizaciji Sožitje Hrastnik. Naziv Prostovoljska organizacija zasavske regije je prejelo Društvo prijateljev Mladine Trbovlje.

Priredtive so se udeležili tudi poslanec Primož Siter, župan Občine Hrastnik Marko Funkl, podžupanja in podžupan Hrastnika Vojka Šerga in Božo Majcen ter podžupanja Občine Trbovlje Maja Krajnik.

Prireditev so s kulturno – umetniškimi točkami popestrili Tolkalna skupina Perkakšns Litija, Kulturno društvo Podkum, Športno kulturno društvo Feniks Dol pri Hrastniku in Moška vokalna skupina Un’s Trboul.

Izbor in prireditev je pripravil Regionalni center NVO.

Savus

Foto: Branko Klančar

Isti avtor