sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Barbari zmagovalci KRLZ

Vrhunec tekmovanja so si lahko ljubitelji zasavske rekreativne košarke ogledali preteklo soboto, ko se je v dvorani Osnovne šole Trbovlje odvil zaključni turnir, na katerem so hrastniški Barbari-Mair pokazali, da so najboljša ekipa letošnje sezone, in osvojili naslov prvaka letošnje KRLZ.

Končala se je še ena sezona Košarkarske rekreativne lige Zasavje. V četrti izvedbi tekmovanja je sodelovalo 7 rekreativnih ekip, letošnje tekmovanje pa je bilo daleč najbolj izenačeno.

Najkoristnejši igralec finala je postal Boštjan Berčon iz ekipe Barbari-Mair, pokal za prvega strelca tekmovanja pa je osvojil Tomaž Blagotinšek iz ekipe KK veterani Zlatorog Laško.

Barbari-Mair : Oskar Trbovlje 65:64

Kot se za finale spodobi, je tudi ta tekma postregla z najboljšim možnim scenarijem. V tekmo so bolje krenili Barbari-Mair in si preko naveze Tušek – Berčon ob koncu prve četrtine priigrali 9 točk prednosti. Drugo četrtino so bolje začeli Oskarji, ki so se dvema trojkama nekje na sredini druge četrtine približali na le tri točke zaostanka. Kljub dobri obrambi Trboveljčanov so Barbari znali kaznovati tudi najmanjše napake, kar je dobro izkoristil Žan Kellner, ki je z dvema zaporednima trojkama Barbarom zagotovil vodstvo sedmih točk ob polčasu. V tretji četrtini so se Oskarji prebudili in na krilih naveze Vozel – Božjak rezultat ob koncu četrtine izenačili na 52. Sledila je izjemna zadnja četrtina, v kateri so sprva pobudo prevzeli Hrastničani in s trojko Tadeja Tuška na kratko prešli v vodstvo. Dobrih pet minut pred koncem tekme je na 59 s prostim metom izenačil Dejan Hutar, a so imeli na drugi strani Barbari izjemno razpoloženega najkoristnejšega igralca finala Boštjana Berčona, ki je 15 sekund pred koncem tekme s “clutch” polaganjem poskrbel za vodstvo Hrastničanov s 64:62. Sledila je še serija prostih metov, v kateri so mirnejšo roko ohranili Barbari in si z zadetim prostim metom Eda Golotiča zagotovili tri točke prednosti. Oskarjem je ostalo za napad še 7 sekund, a na voljo dobre obrambe Barbarov pri metu Vozla za tri točke žoga ni našla poti skozi obroč. Sledilo je veliko slavje hrastniške ekipe Barbari-Mair, ki je tako osvojila njihov drugi naslov in se po številu naslovov prvaka izenačila z Oskarjem.

Barbari-Mair: Berčon 19 (1×3), Tušek 15, Kellner Ž. 12 (3×3), Golotič 8, Cestnik 7 (1×3), Kellner T. 3 (1×3), Kumberger 1, Deželak Rok, Deželak Robi, Hasanović

Oskar Trbovlje: Božjak 20 (2×3), Hutar 13 (2×3), Vozel 12 (1×3), Perko 7 (1×3), Grešak 5 (1×3), Potrpin 4, Hribšek 3, Tominšek, Radak, Guzej

Šajspoh Rangers : ŠD Litus 73:52

V tekmi za tretje mesto so si lahko navzoči ogledali zanimivo srečanje. Tekmo so bolje začeli Rangersi, ki so po koncu prve četrtine že vodili za 11 točk. V drugi četrtini so se Litusi malce prebudili in predvsem po zaslugi edinega razpoloženega Matevža Pestotnika tekmo držali na še vedno dosegljivem rezultatu. Laščani so tempo v tretji četrtini le še dvignili in zadeli pet zaporednih trojk. Za zadnjo, peto trojko je tik pred zaključkom igralnega časa poskrbel zelo razpoloženi Miha Golob, ki je s hitrim izmetom Šajspohe popeljal na 18 točk prednosti.

Tudi v zadnji četrtini so Laščani obdržali nivo igre in tekmo mirno pripeljali do konca ter tako dosegli tretje mesto, kar je njihov najboljši rezultat v Košarkarski rekreativni ligi Zasavje.

Šajspoh rangers: Korošec 20 (1×3), Golob M. 19 (5×3), Muzelj 13 (1×3), Virant 11 (3×3), Smiljič 5, Požim M. 2, Kaluder 2, Lapornik 1

Litus: Pestotnik 17 (5×3), Peterca 10, Kolenc 6, Muzga 5 (1×3), Seručar 5, Muzga 5, Drnovšek 3 (1×3), Cirar, Šraj

Savus

Foto: arhiv KRLZ/fb

Isti avtor