Zadnji avgustovski vikend so že devetindvajsetič na Kumu gostovali umetniki iz vse Slovenije. Letos naj bi se jih zbralo osemnajst, vendar so zaradi poškodb oziroma drugih razlogov nekateri odpovedali sodelovanje.

Redko se zgodi, da je ex tempore tematsko obarvan, letos pa so ustvarjanje posvetili stoti obletnici rojstva enega največjih slovenskih režiserjev, Francetu Štiglicu. Z izzivom so se vsak na svoj način spoprijeli Eva Forstenič, Severina Trošt Šprogar, Nevenka Flajs, Milan Razboršek, Stanka Golob, Maja Pogačnik, Bojan Dremelj, Bogdan Barovič, Janez Pelko, Jure Crnkovič, Vida Praznik, Lojze Adamlje, Jože Potokar, Nina Gole, Stanka Bantan, Ines Zgonc, Mišo Knez in Miha Erič.

Slednjemu je pripadla čast, da je poleg sodelovanja na ex temporu v planinskem domu na Kumu razstavil svoje grafike, poskrbel pa je tudi za kulturni program, v katerem sta z ženo Natalijo Šepul Erič predstavila nekaj pesmi iz njune zgoščenke Ljudski bluz. Rezultati tridnevnega ustvarjanja bodo na ogled na razstavi v Delavskem domu Trbovlje v mesecu novembru.

Savus