Med 19. in 21. januarjem je v Ljubljani potekalo državno prvenstvo v pospešenem in hitropoteznem šahu za člane in članice. Med ekipami je nastopilo preko 50 ekip, ter okrog 150 šahistov in šahistk.

V petek so na hitropoteznem prvenstvu za člane Šahovski klub Rudar Trbovlje zastopali Aljaž Dušak, Miran Skobe in Hinko Jazbec. V soboto so ekipo Rudarja zastopali Žan Bajda, Luka Trebežnik, Jože Kotar, Rado Bajda in Andrej Novak. V nedeljo sta na pospešenem prvenstvu za člane igrala Žan Bajda in Hinko Jazbec.

Ekipa Rudarja je v ekipnem hitropoteznem šahu za člane med 42. ekipami dosegla odlično 22. mesto. V ekipnem pospešenem šahu je pristala na 36. mestu med 40. ekipami. V hitropoteznem šahu za člane je najvišje posegel Aljaž Dušak, med 111 igralci je dosegel 47. mesto. V pospešenem šahu za člane se je najbolje odrezal Hinko Jazbec. Med 109 člani je dosegel 48. mesto.

Igralci so dosegli solidne rezultate, Žan Bajda je igral na prvi deski za ekipo Rudarja in se enakovredno kosal z močnejšimi nasprotniki. Pravilno in usmerjeno delo z mladimi počasi rojeva sadove.

Andrej Novak

Foto: ŠK Rudar Trbovlje


 

Prejšnji članekZasavka in Zasavc leta
Naslednji članekOtvorili Sončno šolo Hrastnik