V petek, 2. februarja, ob 19. uri vas vabimo v Delavski dom Trbovlje na zaključno prireditev Zasavc leta 2023.

Zasavci ne glede na okoliščine in izzive, ki nam jih prinese življenje, premikajo meje na različnih področjih. V Savusu skrbno spremljamo življenjske in karierne poti uspešnih Zasavcev in s tem tudi to, kako dobro ime svojega mesta ponesejo preko zasavskih meja, po Sloveniji in po svetu.

Tokrat bomo izbrali Zasavca leta in posebej Zasavko leta. Dosedanji Zasavci leta (in ena Zasavka – dr. Maša Jazbec) dr. Jure Knez, Andrej Orožen, Andrej Božič, Dušan Kastelic, Gašper Ovnik, Simon Tanšek, Tomaž Berginc, Jože Kotar in Vlado Poredoš (Primož Roglič ni glasoval) so za nominirance izbrali med Zasavkami direktorico VDC Zasavje dr. Špelo Režun, oblikovalko nakita iz premoga Marjeto Hribar in košarkarico Niko Barič, med Zasavci pa učitelja na STPŠ Trbovlje dr. Uroša Ocepka, direktorja Chipola Primoža Zelenška in koreografa ter plesalca Iztoka Kovača. Zasavko in Zasavca leta bodo izbrali člani Akademije Zasavc leta.

Letošnje nominirance bomo predstavili in med njimi razglasili dobitnika obeh priznanj na prireditvi v Delavskem domu Trbovlje, ki bo v petek, 2. februarja 2024, ob 19. uri. Za kulturno uživanje bo poskrbela Delavska godba Trbovlje pod vodstvom dirigenta Jožeta Kotarja, tudi nosilca naziva Zasavc leta 2020. O Zasavju in Zasavcih bo zbranim spregovoril zadnji Zasavc leta (2022) Vlado Poredoš. Vstop na prireditev, ki vedno navduši obiskovalce, bo prost.

Vljudno vabljeni!

Savus

Foto: Savus


 

Prejšnji članekIzlačani odlični v Italiji
Naslednji članekTrboveljski šahisti na DP