Glasbena skupina Lagard, ki jo vodi Luka Groboljšek, je v soboto, 21. oktobra, navdušila polno zagorsko dvorano na svojem koncertu s simfoniki, na katerem so predstavili tudi svojo ploščo TAKE 5. Skupaj z gosti so pričarali zanimiv glasbeni večer z glasbo, ki je v Zasavju malokdaj slišana.

Lagard je pripravil izjemen koncert s Simfoničnim orkestrom Domžale – Kamnik, člani Pihalnega orkestra Svea Zagorje, članicami Vokalne skupine Lipa, litijskimi tolkalci Perkakšns in člani MPZ Loški glas. Na odru Delavskega doma Zagorje je koncert pripravilo kar 90 glasbenikov iz vse Slovenije.

Koncert je suvereno in zanimivo vodil kar Luka Groboljšek, ki je natrosil precej zanimivosti o delu skupine Lagard in zanimivih srečevanjih z glasbenimi gosti. Ti so vsak po svoje navdušili občinstvo. Pevke Julija Lubej, Sabina Peklaj – Binna in Sara Lamprečnik so prepričale s svojimi svežimi glasovi. Z Lagardom so sodelovale že v preteklosti, na koncertu pa so poleg solo nastopov poskrbele še za back vokale.

Gledalce so s pesmijo Knapovska kri navdušili Lagardovci in Uroš Ržišnik, ki je zapel skupaj s pevci Loškega glasu. Pevci so na oder prišli v rudarskih uniformah in s prižganimi rudarskimi svetilkami v rokah ter skupaj odpeli refren. Očitno je knapovska nostalgija poskrbela za gromek aplavz občinstva. Nekaj simpatičnih dovtipov sta pred skupnim nastopom spustila v dvorano Groboljšek in gost iz Trbovelj, kitarist in pevec Emir Ibrakić, ki z Lagardom sodeluje že nekaj časa.

Lagardu se je pridružil tudi legendarni jazzovski kitarist Primož Grašič, ki Groboljška podpira od leta 2016, ko je skupina posnela prvi dve skladbi. Nekaj svoje virtuoznosti je Grašič prikazal tudi ta večer v skladbah Lagarda. Občinstvo pa je navdušil še karizmatičen blues in soul pevec, ki je s svojim glasom in interpretacijo očaral poslušalce po celem svetu, Uroš Perić. Dvorano je spremenil v eno samo uho ob svoji izjemni interpretaciji. Ob koncu so poslušalci stoje pospremili vse nastopajoče v glasbeni dodatek.

Marko Planinc

Foto: MP


 

Prejšnji članekZagozden tovornjak
Naslednji članekOna ve