sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Zupančič z medaljo

Prvenstva   se  je udeležilo le najboljših 260 mladih plavalcev iz 26 klubov Slovenije, ki so izpolnili predpisane norme za to tekmovanje. Kljub temu, da je imelo kar 5 trboveljskih plavalcev: Lana Naglič, Tinkara Lavrič, Ariana Agrež, Oberžan Mojca ter Taj Zupančič izpolnjene norme za nastop na tem tekmovanju, se je prvenstva udeležil le Zupančič, ki je nadaljeval tradicijo osvajanja medalj trboveljskega Rudarja na državnih prvenstvih.

V dvodnevnem tekmovanju, razdeljenem v štiri dele, se je Taj Zupančič šestkrat pognal s štartnega bloka, kar je tudi dovoljeno maksimalno število štartov  na prvenstvu. In prav v vseh nastopih je občutno popravljal osebne rekorde, kar mu je na koncu prineslo tudi odlične uvrstitve in tudi medaljo.

Zupančič se je prav v vseh nastopih uvrščal med osem najboljših. Osmo mesto je osvojil na 50 prsno in 50 prosto, sedmi je bil na 100 prosto in 100 mešano, šesto mesto je osvojil na 100 prosto ter kot češnjo na torti osvojil 3. mesto na 50 delfin, kjer je kot plavalec na 7 progi, torej ne favorit, odlično odplaval drugi del proge  in na presenečenje vseh osvojil bronasto medaljo.

V prihodnosti bo potrebno vsekakor razmišljati o daljših tekmovalnih disciplinah, za katere bo potrebno tudi več treningov z večjo obremenitvijo, saj tudi v tem primeru velja rek, da volja najde pot.

MR

Foto: arhiv PK Trbovlje

Isti avtor