V organizaciji Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Trbovlje je v sredo, 20. aprila, potekalo lokalno preverjanje znanja osnovnošolskih ekip prve pomoči, na katerem so sodelovali učenci OŠ Trbovlje in OŠ Tončke Čeč.

Mladim nadobudnežem sta ob začetku tekmovanja namenili nekaj spodbudnih besed županja Trbovelj Jasna Gabrič in sekretarka RKS – Območnega združenja Trbovlje Mateja Leskovšek.

V vsaki šoli pod mentorstvom srčnih učiteljev v okviru krožkov delujeta po dve ekipi. Vse so se preizkusile v preverjanju teoretičnega znanja in prakse. Učenci, ki bodo pokazali največ znanja, se bodo uvrstili naprej na regijsko tekmovanje.

»Zavedamo se pomembnosti obvladovanja prve pomoči, ki lahko v ključnih trenutkih rešuje življenja. Ko se človek bori za življenje, je znanje nudenja prve pomoči bistvenega pomena. In učenje o tem se lahko začne že pri najmlajših. Že pravilen klic na 112, ko se morda na tla zgrudi babica, je lahko odločilen. Z namenom, da bi znanje prve pomoči imeli možnost pridobiti že osnovnošolci, je Občina Trbovlje konec minulega leta vsem trboveljskim osnovnim šolam izročila komplete lutk, na katerih se lahko otroci v praksi učijo nudenja prve pomoči v sklopu krožkov, ki jih šole izvajajo,« so zapisali v izjavi za javnost na Občini Trbovlje.

V tekmovanju je največ znanja in spretnosti pokazala starejša ekipa OŠ Tončke Čeč Trbovlje. Kot imitatorji so se odlično odrezali dijaki STPŠ Trbovlje.

Savus

Foto: Občina Trbovlje, RK Trbovlje