Delavci in prostovoljci VDC Zasavje so uspešno izpeljali 19. poletne državne igre Specialne olimpiade Slovenije, ki so potekale v Zasavju in Celju v sredo in četrtek, 8. in 9. junija. Uspešni so bili po organizacijski in rezultatski plati.

Zasavski nogometaši so absolutni državni prvaki, prav tako dvojica balinanja Ervin Kostanjšek in Toni Ravnikar ter Samira Semi Sali v elementih košarke. Zmagovalci so tudi ostali prejemniki medalj in odličij, saj so se vsi potrudili po svojih najboljših močeh.

»Zmagovalci pa smo tudi zaposleni zasavskega VDC, ki smo uspeli organizirati tako velik dogodek ob normalnem delovanju VDC-ja. To je bilo mogoče, ker smo ekipa entuziastov in ker so nam priskočile na pomoč različne organizacije in prostovoljci. Dijaki Zdravstvene šole Zagorje pod vodstvom Žive Kramar, Zavod za šport Zagorje, pa Miss Slovenia for Miss World (Official) in vrhunski zasavski športnik Tilen Zajc, ki je srčno podelil večino medalj,« je po prireditvi poudarila direktorica VDC Zasavje dr. Špela Režun.

V VDC so bili hvaležni tudi vsem, ki so jih prišli vzpodbujat na tribune. Najbolj vztrajni so bili otroci z vzgojiteljicami iz Vrtca Zagorje, enota Smrkci. Jernej Pikel pa je poskrbel za veselo glasbo, ob kateri so z veseljem zaplesali in zapeli.

Letošnje poletne državne igre SOS so potekale pod geslom Skupaj do novih zmag!

Savus

Foto: VDC Zasavje