V Trbovljah Weiss, v Zagorju Žugman in Šobot, v Hrastniku Hofbauer, v Trbovljah učenci OŠ Tončke Čeč, in filatelisti, v Zagorju učenci OŠ Ivana Kavčiča Izlake. Na razstavah. V Zagorju bodo izdelovali cajon, v Trbovljah bodo darovali kri, na Bogenšperku muzicirali (Joker Out). Jurski park v Zagorju in Trbovljah, Maverick pa samo v Trbovljah. Na kratko o današnji zasavski ponudbi. Več preberite spodaj.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Petek, 10. junij 2022


Vreme

Danes bo zjutraj in dopoldne še pretežno oblačno, v vzhodni polovici Slovenije bo občasno še rahlo deževalo. Popoldne se bo od zahoda jasnilo. Marsikje bo pihal okrepljen severni veter. Jutranje temperature bodo od 10 do 15, najvišje dnevne od 20 do 24°C.

V soboto in nedeljo bo pretežno jasno in topleje. Ponekod bo pihal severni do severovzhodni veter.


Zapore cest

Na cesti Zagorje–Trbovlje–Hrastnik v Trbovljah je do 27. julija 2022 zaradi ureditve kolesarskih površin na dveh odsekih oviran promet.

Na Trgu svobode v Trbovljah je do 22. avgusta 2022 zaradi del na novem krožišču urejen izmenično enosmerni promet.

Na cesti Zagorje–Trbovlje pri Spodnjem Šklendrovcu je do 31. avgusta 2022 zaradi zaščite ceste pred padajočim kamenjem urejen izmenično enosmerni promet. Možne so kratkotrajne, do 15-minutne popolne zapore.

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu. Dnevno sta med 8.30 in 13.10 uro možni do dve kratkotrajni, 20-minutni zapori.

Na cesti Zagorje-Podkum je pri Šklendrovcu urejen izmenično enosmerni promet zaradi zemeljskega plazu.

Na cesti Hrastnik – Šmarjeta na Dolu pri Hrastniku je promet do 30. oktobra urejen izmenično enosmerno, zapora je pomična, sanirajo vozišče, dograjujejo pločnik in cestni priključek.

Na cesti Dol pri Hrastniku – Šmarjeta je promet urejen izmenično tudi pod Marnim, kjer na glavni cesti urejujejo pločnik.


Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.


Električna energija

Elektro Ljubljana, Distribucijska enota Trbovlje, obvešča odjemalce, da bodo danes brez elektrike 8. do 10. ure odjemalci, ki so oskrbovani iz TP Razbor, izvod Primož, Čemšeniška planina (nadzorništvo Zagorje) in od 9. do 11. ure, odjemalci iz TP Hotič, izvod smer Vače (nadzorništvo Litija).

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Jutri ni predvidenih odklopov.


Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.


Delavski dom Trbovlje

Razstava Staneta Weissa

V galeriji Delavskega doma Trbovlje je do 4. septembra na ogled Prvojunijska razstava fotografij fotografskega mojstra Staneta Weissa (1937–2021), ki je izhajal iz družine z dolgo tradicijo fotografske obrti, saj sta bila fotografa že njegov ded in oče.

Retrospektivna razstava fotografij Trbovelj mojstra Staneta Weissa obiskovalce popelje skozi podobe hitro rastočega mesta po 2. svetovni vojni in njegove preobrazbe v sodobno mesto 21. stoletja. Opus Staneta Weissa, letošnjega prejemnika prvojunijske nagrade, predstavlja pomemben del lokalne kulturne dediščine.

Razstava bo na ogled do 4. septembra. Danes dopoldne si lahko razstavo ogledate med delovniki po predhodnem dogovoru po telefonu na številki 051 626 296.

Razstava starih razglednic Trbovelj

V avli Delavskega doma Trbovlje je do 17. junija ob 70-letnici mesta postavljena razstava starih razglednic. Razstavo je pripravilo Filatelistično društvo Trbovlje.

Razstava likovnih del učencev OŠ Tončke Čeč

V avli Delavskega doma Trbovlje je do 12. junija na ogled razstava likovnih del učencev Osnovne šole Tončke Čeč. Postavili so jo ob praznovanju občinskega praznovanja v okviru prireditve Pozdrav našemu mestu.


Delavski dom Zagorje – galerija Medija

Razstava Tadeja Žugmana

V Galeriji Medija v Zagorju je do 20. junija na ogled slikarska razstava slikarja Tadeja Žugmana. Avtor, po svojem primarnem poklicu sicer arhitekt, se že od mladosti posveča tudi slikarstvu. Razstava je zanimiv prikaz njegovega ustvarjalnega opusa. Galerija je danes odprta od 9. do 15. in 16. do 19. ure.

Avla Delavskega doma

V avli Delavskega doma je do 19. junija na ogled razstava učencev OŠ Ivana Kavčiča Izlake Plakat miru 2021/2022.


Galerija f 2,8 Zagorje

V galeriji F 2,8 v Zagorju je na ogled prva samostojna fotografska razstava mlade umetnice Lize Šobot. Cikel razstavljenih fotografij Pogled vase (in tudi vate) so del njenega študentskega vsakdana, ki pa na svojstven način predstavljajo simbiozo mikro elementov, posnetih skozi okular mikroskopa, pa vse do opažanj na fakulteti in v mestu, s katerimi zaokrožuje osebno zgodbo. Razstava je danes na ogled od 9. do 12. ure.


Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik

Razstava Alojz Hofbauer

V Knjižnici Antona Sovreta v Hrastniku je od 12. maja do 18. junija na ogled razstava ob 130. obletnici rojstva in 50. obletnici smrti Alojza Hofbauerja. Razstavo si lahko ogledate v času odprtja knjižnice.

Če veste še za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.


Festival Bogenšperk

Koncert Joker Out

Na gradu Bogenšperk bodo danes v okviru Festivala Bogenšperk ob 21. uri pripravili koncert skupine Joker Out, ki bo predstavila vse svoje največje uspešnice, tudi skladbe iz njihovega drugega studijskega albuma. Obljubljajo distinktiven zvok, zrelejše obraze, shagadelic rock n`roll in svežino vetru, ki ga je prinesel njihov prvi album.


Mladinski center Zagorje

Škatla naj bo

Danes si lahko izdelaš čisto pravi inštrument cajon oz. kahon. Gre za enostaven boben, ki se odlično prilega zvoku kitare. Delavnica se bo pričela ob 17. uri, cena za delavnico oz. za material pa znaša 30 evrov. Za udeležbo na delavnici je obvezna prijava na info@mczos.si, da zagotovijo dovolj materiala.

Dnevni center

V Mladinskem centru Zagorje vsak petek od 15. do 21. ure deluje dnevni center. Tudi danes lahko počvekate, odigrate kakšno družabno igro, se kaj novega naučite in mogoče tudi kaj zapojete in zaigrate …


Rdeči križ Trbovlje

Rdeči križ Trbovlje vabi na krvodajalsko akcijo vsak petek med 7.30 in 11.uro. Lokacija: Center za transfuzijsko dejavnost (Splošna bolnišnica Trbovlje). Za uro odvzema pokličite 051-649-350.


Delavski dom Trbovlje – kino

Top Gun: Maverick

V kinu v Delavskem domu Trbovlje bodo vrteli film Top Gun: Maverick ob 17. 30 uri.

Po več kot tridesetih letih službovanja kot eden najboljših letalcev mornarice je Pete “Maverick” Mitchell tam, kjer je njegovo mesto. Kot pogumni testni pilot preizkuša meje in se spretno izmika napredovanju v činu, ki bi ga prizemljil. Med usposabljanjem diplomantov Top Guna za specializirano misijo, kakršne ni videl še noben pilot, Maverick naleti na poročnika Bradleyja Bradshawa po imenu Rooster, sina Maverickovega pokojnega prijatelja in poročnika Nicka Bradshawa, po imenu Goose. Soočen z negotovo prihodnostjo in z duhovi iz preteklosti se mora Maverick soočiti s svojimi najglobljimi strahovi, kar doseže vrhunec v misiji, ki od izbranih oseb zahteva največje žrtvovanje.

Žanr: akcijska drama (ZDA), režija: Joseph Kosinski, scenarij: Jim Cash, Peter Craig, Jack Epps Jr., Justin Marks, Christopher McQuarrie, Eric Warren Singer, igrajo: Jennifer Connelly, Tom Cruise, Jon Hamm, Val Kilmer …

Jurski svet: Prevlada

Ameriški akcijski film, znanstveno fantastična pustolovščina, je na sporedu kina DDT ob 20. uri.

Izvirni naslov: Jurassic World: Dominion (2022, ZDA). Režija Colin Trevorrow, scenarij Colin Trevorrow, Emily Carmichael, Derek Connolly, igrajo: Chris Pratt, Laura Dern, Jeff Goldblum, Bryce Dallas Howard, Sam Neil

Dogajanje se odvija štiri leta po tem, ko je bil otok Isla Nublar uničen. Dinozavri sedaj živijo – in lovijo – skupaj z ljudmi po vsem svetu. A to krhko ravnovesje bo spremenilo prihodnost in enkrat za vselej določilo, ali bodo človeška bitja ostala vrhunski plenilci na planetu, ki si ga sedaj delijo z najbolj strašljivimi bitji v vsej zgodovini.


Delavski dom Zagorje – kino

V kinu v Delavskem domu Zagorje bo film Jurski park: Pevlada na sporedu danes ob 19. uri. Podrobnosti zgoraj.


Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Svetovni dnevi

Danes v naših koledarjih nimamo zapisanega nobenega posebnega dneva. Če veste za kakšnega, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Savus