Liga NLB – 16. krog

RK Dol TKI Hrastnik : MRD Dobova 27:24 (11:10)

Dvorana Dolanka – 2. februar 2019. Gledalcev 200. Sodnika Lah in Sok.

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Nunčič; Brilej 3, Klepej 6(3), Ajdari, Grušovnik 1, Pintar, Bauerheim, Hribšek 5, Zore 1, Ramič 2, Ribič, Jakopič 1, Simončič 1, Cigler, Koprivc 7; Trener: Aleš Sirk.

MRD Dobova: Delič, Leben, Polutnik; Dular 3, Markušić 5(1), Rožman, Baznik, Humek, Bura 2, Mladkovič, Krnc, Šušnjara 2, Kunst 2, Sintič 1, Hotko 3, Novak 6; Trener: Aleksander Markl.

7m: 3(3); 2(1)

Izključitve: 10 minut; 8 minut

Po daljšem januarskem premoru se je s tekmami 16. kroga nadaljevalo državno prvenstvo v ligi NLB. V soboto so dolski rokometaši na prvi letošnji tekmi v dvorani Dolanka zabeležili pomembno zmago. Proti neposrednemu tekmecu za obstanek v ligi, ekipi MRD Dobova, so z izvrstno igro v drugem delu 2. polčasa uspeli streti žilavega nasprotnika in vknjižili pomembni točki, ki jim še ohranjata upe za obstanek med najboljšimi.

Gosti so se predstavili kot sila neugoden nasprotnik in v uvodnih minutah presenetili domače z uspešno izvedenimi in hitrimi protinapadi ter povedli s 5:3 in v 12. minuti s 6:4. Domači so v nadaljevanju strnili vrste v obrambi, izvrstno pa je tudi tokrat svoje delo opravil vratar Klemen Nunčič, ki je do konca srečanja zbral zavidljivih 18 obramb. Po delnem izidu 5:1, so v 20. minuti Dolani prešli v vodstvo z 9:7, polčas pa z zadetkom najboljšega domačega strelca na tej tekmi Luke Koprivca zaključili z minimalnim vodstvom.

Tudi po odmoru so bili navzoči priča borbeni in zavzeti predstavi obeh ekip, ritem igri pa so vse do 45. minute narekovali Dobovčani. Minuta odmora domačega stratega Aleša Sirka je predramila domače, ki so zaigrali bolje in tudi učinkoviteje, pomoč pa je v pravem trenutku prišla tudi s tribun. V 56. minuti je domači kapetan Gregor Klepej zadel za 25:22, potem pa so »kemičarji« s pametno in preudarno igro ohranili prednost do zaključnega žvižga.

Kapetan RK Dol TKI Hrastnik Gregor Klepej je po tekmi povedal: “Tekma je bila v pravem pomenu besede derbi. Polna dvorana in glasna tribuna navijačev obeh moštev je bila prava spodbuda za odlično predstavo mojih soigralcev, še posebej to velja za zadnjih 15 minut. Gostje so se predstavili kot zrela ekipa, željna zmage. Čeprav je bila tekma zelo izenačena in trda, smo na koncu le uspeli streti odpor žilavih Dobovčanov in tako povečali svoje možnosti za obstanek v eliti. Vemo, da nas čaka še trd boj, vendar je bil nocoj dosežen korak naprej. Ekipa se zahvaljuje tudi navijačem, ki so nas spodbujali tudi v trenutkih, ko nam ni šlo najbolje, zato je ta zmaga tudi njihova.”

V naslednjem krogu, 9. februarja, Dolani gostujejo na Obali – pri RD Koper 2013.

Zoran Zore

Foto: Jan Kraner in Bojan Šibila