Tiferji Laško: Oskar Trbovlje 73:74

Tiferji Laško: Bajramlić 18 (1×3), Zagorc 15 (1×3), Požun 10 (3×3), Pipan 10 (2×3), Grešak 7, Teržan 6, Skok 4, Vrščaj 3

Oskar Trbovlje: Hutar 24 (3×3), Božjak 15 (3×3), Vozel 11 (1×3), Potrpin 7 (1×3), Perko 6 (2×3), Grešak 6, Guzej 4, Tominšek 1

Tekma se je začela po željah Laščanov in nikakor ni nakazovala na dramatičen zaključek, ki so ga doživeli navzoči. Sredi prve četrtine so si Tiferji priigrali dvoštevilčno prednost, ki so jo zadržali do prvega odmora. Podobno sliko smo gledali tudi v nadaljevanju. Razpoloženi Laščani so z visokim odstotkom zadetih metov in dobro obrambo nadzirali tekmo. Razlika je v tem delu tekme narasla že na 20 točk, nepopustljivi Trboveljčani pa so jo ob polčasu zmanjšali na znosnih 15.

Nadaljevanje sprva ni ponudilo nič novega in razlika je po tretji četrtini ostala enaka tisti ob polčasu. Sledilo je zadnjih 10 minut, ki so jih aktualni prvaki začeli z delnim izidom 9:0. Agresivna obramba in boljši met z razdalje sta Oskarja pripeljala do prvega izenačenja na tekmi tik pred koncem rednega dela, kar je pomenilo, da bo o zmagovalcu odločal podaljšek. V dodatnih dveh minutah sta bili sreča in zbranost na strani prvakov in pomembna zmaga je ostala v Trbovljah.

ŠD Litus : Šajspoh Rangers 30:82

ŠD Litus: Zupan 12, Kolenc 10 (1×3), Cerar 2, Peterca 2, Pestotnik 2, Šraj 2.

Šajspoh Rangers: Golob 23, Muzel 17 (2×3), Fantinato 14 (4×3), Smiljič 12 (1×3), Virant 12, Požin 2, Lapornik 2

Drugo tekmo večera bi lahko opisali z izrazom enosmerni promet. Laščani so od prve minute vzpostavili nadzor nad tekmo, in medli Litusi niso uspeli slediti njihovi poletni igri. Prednost 18 točk po prvi četrtini so do polčasa uspeli še podvojiti, kar je pomenilo miren drugi polčas. V nadaljevanju se razmerje moči na igrišču ni spremenilo. Razlika je iz minute v minuto naraščala in ob zadnjem zvoku sirene znašala neverjetnih 52 točk, kar je ena najvišjih zmag v zgodovini Košarkarske rekreativne lige Zasavje. Z zmago Šajspoh ohranja možnosti za uvrstitev med najboljše štiri, tako da bomo v naslednjih dveh tednih spremljali boj za mesta v končnici.

Predzadnji teden bodo na parketu osnovne šole Trbovlje na delu vse tri ekipe iz laškega konca in domači Knapi. Ob 19. uri se bosta srečali ekipi Tiferji Laško in ŠD knapi, uro in pol kasneje pa sledi derbi med Šajspoh Rangersi in KK veterani Zlatorog Laško.

Savus