Zadnji vikend v marcu je v Bratislavi potekal 42. Mednarodni karate turnir “Grand Prix Bratislava”. 1510 tekmovalk in tekmovalcev iz 30 držav je s 1972 nastopi poskrbelo za pestro in kvalitetno dogajanje.

Trboveljski klub so pod vodstvom Blaža Hribovška in Jerneja Simerla zastopali Urša Haberl, Kenan Isakovič ter Marko in Uroš Markuljevič.

Urša Haberl je svoj nastop v kategoriji do 50 kilogramov na izborni tekmi za člansko evropsko prvenstvo, ki bo konec maja v Turčiji, izvedla odlično. Zabeležila je štiri zmage, po vrsti je premagala Bolgarko s 7:1, Izraelko z 2:1, v polfinalu Madžarko s 7:0 in v finalu še Poljakinjo s 3:1. Tekmovanje je tako povsem zasluženo končala na najvišji stopnički zmagovalnega odra.

Zelo dobro je nastopil tudi Kenan Isakovič v kategoriji mladincev do 68 kilogramov. V prvih treh krogih je zabeležil zmage proti Čehu z 8:0, Latvijcu z 1:0 in Slovaku z 8:0. V četrtfinalu je izgubil proti Čehu s 0:3. Ker se je ta uvrstil v finale, je s tem Kenanu omogočil nastop v repasažu. Tam je premagal Avstrijca s 6:1, v borbi za bronasto medaljo pa je moral priznati premoč Slovaku, ki je dosegel prvo točko, ter tako kljub neodločenemu rezultatu 1:1 zmagal. Med 44 tekmovalci v njegovi kategoriji je tekmovanje končal na petem mestu.

Uroš Markuljevič je nastopil pri mlajših članih in članih do 84 kilogramov, v obeh kategorijah je dosegel po eno zmago in en poraz. Njegov brat Marko se je pomeril pri mlajših članih do 75 kilogramov in zabeležil eno zmago in en poraz.

Trenerja Blaž Hribovšek in Jernej Simerl sta bila s številom kvalitetno opravljenih borb in rezultati zadovoljna. Fantje bodo morali za boljše rezultate še nadgraditi fizično pripravljenost.

JS

Foto: KK Trbovlje