sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

ZLU v projektu Erasmus na Tenerifu

Predstavniki Združenja izobraževalnih in svetovalnih središč Slovenije, katerega članica je tudi Zasavska ljudska univerza, so se med 7. in 12. marcem v Santa Cruz de Tenerife udeležili mobilnosti v projektu Erasmus+ KA1 Učenje v naravi za odrasle. Na mobilnosti so obogatili svoje dosedanje znanje na področju »učenja z naravo«.

Gostitelji EDUPLUS so jih toplo sprejeli. Na dogodku so spoznavali, kako različne gospodarske dejavnosti in uporaba vsakodnevnih izdelkov vplivajo na okolje, kako le-to vpliva na onesnaževanje okolja, o trajnosti … in o tem, kaj lahko sami naredimo za našo mati naravo.

Spoznali so, kako lahko učenje, ki temelji na igrah, uporabijo za delo v zaprtih prostorih in na prostem. Po teoretičnem delu so z lovom na zaklad v središču mesta La Laguna ugotavljali, kako spodbujati socialno vključenost in hkrati spoznavali kulturno dediščino.

Obiskali so ekološko kmetijo in spoznali metodologijo učenja na vrtu z namenom spodbujanja socialne vključenosti. Spoznali so tudi, kako prilagoditi  ustvarjalne dejavnosti na prostem pri delu z osebami s posebnimi potrebami, ter se v zaključku udeležili kreativne delavnice, v kateri so uporabljali naravne materiale – izdelovali opeke in z njimi zidali.

V prečudovitem gozdu v Anaga so z ustvarjalnimi pedagoškimi tehnikami na prostem in v naravi spodbujali in spoznavali inkluzivnost izobraževanja.

Obiskali so tudi permakulturno kmetijo El Mato, v kateri imajo 25 let izkušenj pri delu z osebami s posebnimi potrebami in se podučili o permakulturi in učenju na vrtu kot terapevtski izkušnji za spodbujanje vključevanja. S skupinskim vrednotenjem vseh aktivnosti so obisk na Tenerifu zaključili.

Savus

Foto: Arhiv ZLU


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor