Najbolj nori koncerti te jeseni se bodo odvili v rudniški jami v Hrastniku. Koncerti globoko pod zemljo bodo izjemna izkušnja tako za poslušalce kot nastopajoče. Posamezni koncert bo lahko poslušalo samo 150 poslušalk in poslušalcev, saj je prostor v rudniškem rovu omejen.

Posebni koncerti

Na prizorišče koncerta se bo potrebno spustiti po Barbara vpadniku 40 metrov pod zemljo iz Hrastnika. Obiskovalci bodo morali imeti na glavah svoje čelade (priporočamo kolesarske), topla oblačila, športno obutev, luč in s sabo kakšno dekico.

Uporniška pesem spada v rudnik, kjer so se delavci vedno upirali težkim delovnim pogojem in nespodobnemu plačilu. In spada v Zasavje, kjer so delavke in delavci dvigali glave, kjer ljudje ne trpijo krivic. In to so v zgodovini vedno znova dokazovali.

V četrtek, 20. oktobra ob 19. uri bo Festival Up odprl z akustičnim koncertom ob spremljavi kitare, viole in violine raper Zlatko.

Zlatko

Pred  petnajstimi leti se je fužinski princ Zlatko s svojim prvim albumom Svet je lep uradno pojavil na slovenski sceni, na kateri vlada še danes. Vsako leto boljši, vsako leto uspešnejši, vsako leto pogumnejši in brez dlake na jeziku z verzi opozarja na aktualne razmere v družbi.

Zlatko je v petnajstih letih iz borbenega freestylerja prerasel v slovenskega reperskega zvezdnika, zavoljo svojega pozitivnega odnosa in seveda rimoklepaških veščin izjemno priljubljenega po celi državi, še zlasti pa v svoji rodni, mnogokrat opevani Ljubljani. Ne glede na to, ali se tematsko posveča fužinskemu vsakdanu ali globalnim problematikam, je v njegovi glasbi vedno čutiti ljubezen do njegove soseske, do sočloveka, do življenja samega. 20. oktobra bo svojo energijo, rime in dobro voljo predstavil v Rudniku Hrastnik.

Koncert bo akustičen, Zlatko bo svoje pesmi izvajal v spremljavi akustičnih instrumentov (kitara, čelo, violina …). Zlatko je vedno znal glasno povedati svoje, zato na prvem Festivalu uporniške pesmi seveda ne sme manjkati.

Vstopnice na Moje karte.si.

https://www.mojekarte.si/si/zlatko/vstopnice-1156183.html

Savus

Foto: osebni arhiv


 

Prejšnji članekTuristični pl’c
Naslednji članekSledi korakov: Ibrakić in Groboljšek