sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Zlatarna kupila Sveo

Zagorska Svea je še vedno nekaj vredna blagovna znamka, je pokazala prodaja imena, znaka in drugih atributov, ki tvorijo blagovno znamko.
Zlatarna Celje je za blagovno znamko Svea odštela najmanj 90.000 evrov, za kolikor jo je prodajal stečajni upravitelj Svee Tomaž Kos. Zlatarna je bila edini ponudnik za nakup blagovne znamke. Kos je prejel tudi eno (edino) ponudbo za Sveino žago, ki jo je prodajal po likvidacijski vrednosti najmanj 57.800 evrov. Podjetje Petkovšek iz Zaplane v logaški občini je zanjo ponudilo nekaj več od likvidacijske cene. Kos je obema ponudnika že poslal pogodbi, ki jo morata podpisati v treh dneh in plačati ponujeno kupnino.

Ime, znaki in napisi Svee so se od stečaja družbe že pojavljali. Med drugim je ta blagovna znamka celo v nazivu naše države: Slovenija. Ime Svea je še vedno živo tudi v Zagorju. Poleg različnih napisnih tabel ob cesti, poleg imena na stavbah nekdanje Svee in drugačnih obeležij nekdanjega cenjenega podjetja, ime Svea še vedno uporablja zagorski pihalni orkester. Fantje in dekleta cenjenega orkestra namreč še vedno igrajo pod nazivom Pihalni orkester Svea. Poleg tega pa so se črke Svea pojavile tudi pri prodajalcih pohištva, ki so jahali val očitno zanimive blagovne znamke.

Kako bodo na vse skupaj gledali pri novem lastniku blagovne znamke, se še ne ve. Zlatarna Celje ni kupila blagovne znamke zaradi svoje primarne dejavnosti, saj se ukvarja predvsem z izdelovanjem in prodajo nakita in drugih izdelkov iz žlahtnih kovin. Zlatarna bo torej posedovala poleg blagovnih znamk Zlatarna Celje in Lencia še blagovno znamka Svea.

Žago je kupilo podjetje Petkovšek iz Zaplane, ki se ukvarja s trgovino in predelavo lesa, med njihove dejavnosti pa sodijo še: sušenje lesa, odkup hlodovine, žamanje, žaganje lesa, prodaja žagovine in sekancev. Na svoji žagi v Zaplani so uredili tudi energetsko postajo.

Stečajni upravitelj Tomaž Kos sedaj zbira še ponudbe za prodajo ostalih nepremičnin v lasti Svee v stečaju. Prodaja nepremičnine v Zagorju ob Savi in Ložu.

ZT

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor