Zagorje danes praznuje svoj občinski praznik. Tokrat so Zagorjani s praznovanjem kar pohiteli, saj so že 5. avgusta podelili občinska priznanja za letošnje leto. Zlato plaketo občine Zagorje ob Savi je prejel Tomaž Berginc.

Tomaž Berginc je jeseni 2006 prišel v izlaški Eti in po nekaj mesecih spoznavanja novega okolja prevzel vodenje največjega podjetja v Zasavju. To počne še danes, po petnajstih letih. In to uspešno. V treh petletjih so v Etiju podvojili prihodke in dodano vrednost na zaposlenega, razširili so mrežo podjetij v tujini, veliko vlagajo v ljudi in znanje. Družbi Eti in Eti Proplast, ki imata sedež na Izlakah, sta s 1250 delavci velik zaposlovalec in tradicionalno velik izvoznik, lani dvajseti največji v državi. Socialni dialog v podjetju je zgleden, sodelovanje z lokalno skupnostjo dobro, prav tako razumevanje za pomoč različnim društvom in dejavnostim.

Za svoje managersko delo je prejel različne nagrade. Posebno mesto med njimi pripada nagradi za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke, ki mu jo je leta 2019 podelila Gospodarska zbornica Slovenije.

Za odličnost pri delu so Tomažu Bergincu, v Ljubljani rojenemu Celjanu, ki se vsaj malo opredeljuje tudi za Zagorjana, podelili Zlato plaketo občine Zagorje ob Savi.

Savus

Foto: Robi Verbajs

Prejšnji članekZlata plaketa za Antona Benka
Naslednji članekŠportno obarvano Zagorje ob Savi