Zagorje danes praznuje svoj občinski praznik. Tokrat so Zagorjani s praznovanjem kar pohiteli, saj so že 5. avgusta podelili občinska priznanja za letošnje leto. Zlato plaketo občine Zagorje ob Savi je prejel Anton Benko.

Anton Benko je bil leta 2000 imenovan v upravni odbor Društva upokojencev Zagorje. Odločitev se je izkazala kot zelo dobra, saj so se odnosi v društvu pomirili, ponovno je steklo delo v prid društva in upokojencev, izboljšalo se je sodelovanje z drugimi društvi, organizacijami in lokalno skupnostjo. Odpravili so stare nepravilnosti, popravilo se je stanje v društveni blagajni, sklad posmrtninske samopomoči je svojcem umrlih članov brez težav izplačeval obljubljeno pomoč.

Nagrajenec je bistveno prispeval k ureditvi razmer v društvu, spodbujal je različne dejavnosti in aktivnosti ter vztrajno tkal spoštljive odnose med člani. Za dolgoletno prizadevno delo v društvu je že prejel veliko plaketo Zveze društev upokojencev Slovenije, zdaj pa so mu priznanje izrekli še doma in mu podelili Zlato plaketo občine Zagorje ob Savi.

Savus

Foto: Robi Verbajs


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekZlata plaketa za Tomaža Berginca