Člani PD Trbovlje so v nedeljo, 2. decembra, organizirali in uspešno izvedli 30. zimski pohod imenovan tudi Večerno druženje na Mrzlici. Druženje poteka vsako leto prvo soboto v mesecu decembru, kar večkrat sovpada s praznovanjem Miklavža. Tako se je skozi leta pohoda prijelo ime  Miklavžev pohod.

Vreme nam letos ni bilo naklonjeno, zato se je za vzpon na Mrzlico odločilo precej manj odraslih in otrok.  Ocenjujemo, da je bilo število pogumnih in vztrajnih okrog 250 pohodnikov. Vseh pohodnikov smo bili zelo veseli, predvsem pa našega dolgoletnega člana in častnega vodnika Planinske zveze Slovenije Štefana Sapača, ki je ob tej priliki prvi prejel priznanje ozirom plaketo za 30. pohod na Mrzlico.

Ob 16. uri je otroke obiskal  Miklavž, ki ga je spremljal prijazen, miroljuben parkelj. Razdeljeval jim je težko pričakovana darila,  se z njimi pogovarjal in fotografiral. Vzdušje je bilo prijetno in nekateri udeleženci druženja so se zabavali še pozno v noč. Člani PD Trbovlje in oskrbnika doma na Mrzlici smo poskrbeli za okusno hrano in pijačo. Največ pohodnikov se je pogrelo s čajem in kuhanim vinom.

Po ustaljeni praksi  je Sveti Miklavž naslednje dni darila podaril bolnim otrokom na pediatričnem oddelku in obiskal celo novorojenčke na porodniškem oddelku Splošne bolnišnice v Trbovljah. Preostala darila so ravnateljica in vzgojiteljice razdelile med otroke v vseh enotah Vrtca Trbovlje.

Celotna prireditev je lepo uspela, pri čemer gre zahvala tudi velikemu številu sponzorjev, ki so nam podarili sladke dobrote in druga praktična darila in seveda finančna sredstva,  s katerimi smo lahko kupili potrebne dobrote za pripravo darilnih vrečk.

Bojan Gorjup

Foto: Bojan Gorjup


 

Prejšnji članekSteklarna Hrastnik ohlajena
Naslednji članekNagradna igra Savus