Nedavno strahotno neurje je v celi Sloveniji pomenilo najprej šok, potem bolečino in jok ter kmalu tudi polno dlan solidarnosti in pomoči. Ko smo se pogovarjali, kako bi lahko komu pomagali tudi mi, smo se spomnili Juretovega sklada. In odločili smo se pomagati Lučanom. V teh dneh predstavljamo zgodbe z tega zgornjesavinjskega kraja, kjer sedaj čistijo in odpravljajo posledice neurja.

Pomagali bomo Mariji iz Luč

Poplave v Lučah 12

Zgodba preprostih ljudi, prizadetih v poplavah, ki ni prišla na TV – 12. del

Počasi gre moje pisanje h koncu. Danes sem napisala enajsto zgodbo o preprostih ljudeh, ki ni prišla na TV.

Skušala sem prikazati življenje nas, preprostih ljudi, ki so nas prizadele poplave. Življenje se bo slej kot prej vrnilo v ustaljene tirnice. Nič več ne bo tako, kot je bilo, pa vendar, živeti je treba naprej. Jutri je nov dan in nikoli ne vemo, kaj nam bo prinesel, upamo, da kaj dobrega.

Na tem mestu bi se rada zahvalila uredništvu spletnega časopisa Savus in ekipi Jamatlona, ki so nam ponudili pomoč pri zbiranju pomoči za prizadete v poplavah, v našem primeru za Marijo Planinšek, Luče 12. Hvala vsem, ki ste darovali in vsem, ki še boste, da smo skupaj povrnili nasmeh na obraz in prižgali iskrico v očeh. Hvala družini Rajh za podarjen avtomobil in prikolico.

Priznati moram, da sem v teh dneh vložila veliko truda, ko sem skušala pomagati po svojih najboljših močeh. V srcu je prijeten občutek, da sem pa vendarle naredila nekaj dobrega. Priznam, moj dopust, počitnice, se niso izšle tako, kot sem si zamislila, ampak, je kar je. V normalnih razmerah bi zagotovo obiskala Kum, Mrzlico, Kal, Zasavsko Sveto goro, Klobuk in še kakšen vrh v vaših koncih. Ne mislite, da vam piham na dušo, neeeee. V vaše konce sem zahajala že prej, saj so me prečudoviti razgledi vedno znova in znova navduševali.

Niso pa me navduševali samo razgledi. Kot je bilo na začetku našega »druženja« omenjeno, sem tudi redna obiskovalka Jamatlona. Znova in znova sem preseneča nad prijaznostjo Zasavcev, počutim se kot doma. V začetku se mi je vaš »Mat kurba, a si spet tuki« zdel vulgaren, kasneje pa sem spoznala, da je to le pristna dobrodošlica. Oooo ja, zagotovo še pridem, saj sem v teh letih stkala kar nekaj prijateljstev in prijatelji ti v stiski stojijo ob strani. Hvala vsem skupaj in vsakemu posebej za pomoč in upam, da mi ne bo nikoli potrebno pomoči vrniti.

Če kdo dvomi v moje pisanje ali namene, v uredništvu časopisa Savus imajo moje podatke in z veseljem, neeee, v tem primeru to ni veselje, se bom odzvala, drugače pa, se vidimo na Jamatlonu 2. decembra 2023.

Aja še to, ko se bodo razmere umirile in bo pot v Zgornjo Savinjsko dolino spet odprta, se oglasite, pocukajte za rokav, poleti imam sicer kratke, pa vseeno, pridite in bomo kakšno rekli po domače, sej smu ja skur kukr susedi.  Hvala in SREČNO.

AK

Foto: AK


Juretov sklad

Vsi, ki boste prispevali v Juretov sklad, ste lahko prepričani, da bo prišel denar v prave roke. Morda ne bomo vedno zapisali imen in naslovov ljudi, ki bodo dobili pomoč (če seveda tega ne bodo želeli). Predstavili pa bomo njihove zgodbe in se prepričali, da bo šel denar v prave roke. Račun Juretovega sklada je odprt na RKS OZ Trbovlje, tudi zaradi tega, da je zagotovljena transparentnost pomoči, z denarjem pa upravlja OU Juretovega sklada.

Pomoč lahko nakažete na:

RKS OZ Trbovlje

Ulica 1. junija 4, Trbovlje

SI56 0233 0001 5706 240

sklic 00 10021972

Namen: Juretov sklad

Koda: CHAR


Savus