V torek, 22. avgusta, so Zasavje obiskali člani strokovne komisije natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna iz Turistične zveze Slovenije, ki so si ogledali tri zasavska mesta, Hrastnik Trbovlje in Zagorje ob Savi, ki sodelujejo v natečaju.

Strokovna komisija bo podala svojo oceno, vzporedno pa na spletnih straneh Turistične zveze Slovenije poteka tudi spletno glasovanje, kjer lahko glas oddate za svoje mesto. V kategoriji Srednja mesta najdete zasavska mesta Hrastnik, Trbovlje in Zagorje (slednji tudi vodi po številu glasov). V kategoriji Mladinska prenočišča lahko glas oddate tudi za Mladinski hostel Trbovlje ter v kategoriji Tematske poti za Pot Srečno, ki poteka od Laškega do Zagorja ob Savi. Tudi ta dva imata trenutno največ glasov vsak v svoji skupini.

V Hrastniku so člane strokovne komisije sprejeli v Turistično informacijskem centru, kjer so jim predstavili svoje delo. Ogledali so si tudi hrastniške rudarske prostore, obnovljeno Mlakarjevo stanovanje, predstavili pa so jim tudi marionete – unikatne rudarske lutke.

V Trbovljah so jih sprejeli predstavnici občine podžupanja Vesna Jesih in Zvezdana Lamovšek, predstavnik ZMŠT Mirza Ribič in predsednica TDT Joži Kukovič. Beseda med njimi je tekla o trboveljski tržnici, parkirišču za avtodome na Ribniku, Parku kulture pred pošto ter o ostalih načrtih za turistični razvoj mesta.

Savus

Foto: FB Visit Hrastnik, TDT