Za člani Območnega združenja Rdečega Križa Hrastnik je pester mesec, poln aktivnosti. Poleg rednih nalog, kot so izobraževanja o prvi pomoči in temeljnih postopkih oživljanja ter rednih izobraževanj iz prve pomoči za voznike motornih vozil, so za starejše občane pripravili izobraževanja o možnostih za pridobitev raznovrstne pomoči, organizirali dobrodelni turnir in se udeležili tekmovanja.

Skupaj z CSD, predstavnico Občine Hrastnik, Zdravstvenega doma Hrastnik, patronažne službe in društva upokojencev smo obiskali starejše občane po krajevnih skupnostih in jim predstavili njihove možnosti za pridobitev raznovrstnih pomoči. Udeležba je bila kar dobra, ne sicer vsepovsod, ampak tisti, ki so prišli, so dobili obilo koristnih informacij.

Opravili smo izobraževanje za člane ekip prve pomoči in civilne zaščite, ki sta ga vodila naša inštruktorja prve pomoči in vsi udeleženci so izobraževanje uspešno opravili, tako teoretično kot tudi praktično.

Članica ekipe prve pomoči je predstavila temeljne postopke oživljanja in uporabo defibrilatorja Aktivu kmečkih žena Hrastnik.

Z osnovnošolsko ekipo prve pomoči smo se udeležili regijskega preverjanja. Člani ekipe so dokazali, da so se kljub krajšemu času za priprave naučili veliko, kar nas je še posebej veselilo. Z delom bo ekipa nadaljevala v mesecu septembru.

Pomoč smo nudili tudi pri organizaciji prireditve ob 160-letnici šolstva v Hrastniku, za kar smo prejeli zahvalo ravnateljice Polone Dolanc.

V športni dvorani Dolanka smo 22. aprila organizirali dobrodelni turnir intervencijskih služb v malem nogometu. Na naše vabilo se je odzvalo osem ekip iz cele Slovenije. Zbrali smo 1800 evrov in jih namenili OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik za nakup ergonomskih stolov za učence.

Izvedli smo tudi redno izobraževanje iz prve pomoči za voznike motornih vozil, v varstveno delovni center v Zagorju smo odpeljali material, ki ga uporabljajo za izdelovanje različnih izdelkov, naši prostovoljci pa so v Mercatorju in Sparu redno prevzemali donirano hrano in jih razdelili med občane.

Dela nam ne zmanjka in upamo, da bomo lahko zadovoljili vse, ki potrebujejo našo pomoč.

Belinda Ladiha

Foto: RKS – OZ Hrastnik