Zasavski policisti so imeli pretekli teden kar nekaj dela. Posredovali so zaradi več prometnih nesreč, iskali pobegle voznike in ustavili vinjenega voznika. Dodatno delo jim je povzročil tudi zapadli sneg. Ukvarjali so se z drogo, pa z nedovoljenim vstopom v kletne proste, podrtim drevjem na cesti, spletno prevaro in izsiljevanjem, pa še bi lahko naštevali.


PP Hrastnik

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo. S strehe tovornega vozila je na osebni avtomobil med vožnjo padel led.

V sredo okoli 15. ure se je naselju Brnica zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost pešcu na prehodu za pešce. Pri tem se je pešec huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v SB Celje, njegovo življenje pa ni ogroženo.

V četrtek so zabeležili povoženje divjadi.

V Hrastniku so v nedeljo ponoči posredovali zaradi glasne glasbe v enem izmed stanovanj, zoper kršiteljico vodijo postopek o prekršku.

V petek je neznanec v nočnem času vlomil v kletne prostore stanovanjskega bloka v Hrastniku. Pri tem je nastala materialna škoda v višini 200 evrov.


PP Trbovlje

V ponedeljek so prejeli prijavo spletne prevare. Oškodovanka je preko spleta naročila igralno konzolo v vrednosti 500 evrov, ki pa je ni prejela. Po vseh zbranih obvestilih bodo obvestili pristojno tožilstvo.

Občanka je na bančnem avtomatu pri Pilon centru v Trbovljah našla denar.
Policisti pozivajo lastnika, da se zglasi na policijski postaji, kjer bo lahko prevzel denar.

Sprejeli so prijavo občana, da mu je znana oseba iz njegovega gozda na območju Trbovelj odtujila približno 80 kubičnih metrov smrekovega lesa in ga s tem oškodovala za približno 7.000 evrov. Krajo še preiskujejo.

Okoli 16. ure je neznani voznik na parkirišču pred trgovskim centrom v Trbovljah ob premiku svojega vozila vzvratno trčil v vozilo znamke Subaru Justy bele barve in po dejanju odpeljal. Povzročitelja še iščejo.

V sobotni noči je neznanec na parkirišču v Trbovljah z neznanim predmetom poškodoval lak parkiranega vozila in s tem lastnika oškodoval za 1000 evrov.

V večernem času so posredovali v Trbovljah, kjer se je kršitelj nasilno vedel do bivše izvenzakonske partnerke. Izrekli so mu globo.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so bili obveščeni o zdrsu avtobusa na regionalni cesti Zagorje ob Savi – Bevško – Trbovlje. Zaradi suma kaznivega dejanja ogrožanje posebnih vrst javnega prometa, bodo policisti po končanem postopku obvestili pristojno Okrožno državno tožilstvo.

Obravnavali so prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

V torek so bili obveščeni o podrtih drevesih zaradi snega, ki so ovirala promet na lokalni cesti. Podrta drevesa so odstranili gasilci.

V sredo so bili obveščeni o prometni nesreči na parkirišču. Policisti še zbirajo obvestila o pobeglem vozniku.

V četrtek so se ukvarjali s poškodbo fasade pomožnega objekta na območju Zagorja ob Savi.

V petek so obravnavali kaznivo dejanje zalezovanja oškodovanke z območja Zagorja. Policisti kaznivo dejanje še preiskujejo.

V soboto so izsledili voznika, ki je z objestno vožnjo po avtocesti kršil cestno prometne predpise. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

Obravnavali so kaznivo dejanje izsiljevanja oškodovanke z območja Zagorja. Po končanem postopku bodo o ugotovitvah obvestili pristojno Okrožno državno tožilstvo.


PP Litija

V ponedeljek so policisti obravnavali prometno nesrečno z materialno škodo na relaciji Bogenšperk – Javorje s samoudeležbo voznika osebnega vozila, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo. Čaka ga postopek o prekršku.

Na cesti Zgornji Log – Hotič je voznica z osebnim vozilom trčila v drevo, ki je zaradi sneženja padlo čez cesto. Policisti so odstopili od ogleda.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja zatajitve. Policisti še zbirajo obvestila.

Okoli 18. ure je v Litiji prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil in peška. Voznik osebnega vozila je ustavil na cesti ob peški, za njim pa je pripeljal voznik, ki zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo ni mogel ustaviti, zato je trčil v vozilo. Odbilo ga je na pločnik, kjer je trčil v peško. V nesreči se je peška lažje poškodovala. Zoper oba voznika vodijo prekrškovni postopek.

V torek dopoldan so na območju Vač obravnavali sum kaznivega dejanja zlorabe negotovinskega plačilnega sredstva.

Obravnavali so tatvino na območju naselja Litija. Znanega storilca čaka kazenska ovadba.

Zvečer se je na Bogenšperku drevo podrlo na stanovanjsko hišo. Zaradi tega je bil oviran promet na regionalni cesti. Ob 23.45 uri so podrto drevo odstranili in sprostili promet.

V četrtek so v naselju Selšek obravnavali prometno nesrečo z materialni škodo, v kateri je bila udeležena voznica, ki je z vozilom trčila v nezavarovanega psa. Policisti vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so prometno nesrečo na parkirišču, ki jo je povzročil neznani voznik. Le-ta je, ne da bi nudil podatke, odpeljal s kraja. Policisti še zbirajo obvestila.

Pri nadzoru prometa v naselju Jevnica so ustavili voznika, preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,64 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika čaka postopek o prekršku.

V petek nekaj po 15.30 uri je na cesti proti Litiji v bližini Zgornjega Loga prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Voznik, ki je vozil proti Litiji, je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti. V nesreči sta se oba voznika huje poškodovala. Policisti še ugotavljajo vse okoliščine nesreče, o ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Popoldan so na območju naselja Veliki vrh pri Litiji našli denarnico, ki so jo vrnili lastniku.

V soboto okoli 11. ure so v naselju Litija obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo in udeležbo dveh vozil. Ob izpolnjenih pogojih so policisti odstopili od ogleda.

V Litiji so na bankomatu našli denar, ki so ga vrnili lastniku.

Občanu so zasegli snov, za katero so sumili, da je prepovedana droga. Nadaljujejo z ustreznim postopkom.

V nedeljo so policisti zabeležili dva primera povoženja divjadi.


Savus

Foto: arhiv Savus