petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Zasavski borci v svetovnem vrhu

V avstrijskem Innsbrucku se je med 17. in 19. marcem, po dveh letih premora, odvilo eno največjih kickboxing tekmovanj na svetu WAKO svetovni pokal Austrian Classics 2023. Na tekmovanju je bilo preko 2000 tekmovalcev iz 33 držav, med njimi tudi precej Zasavčanov, ki so dokazali, da sodijo v sam svetovni vrh kickboxinga.

Član PDK Izlake Tilen Zajc je že v petek osvojil prvo mesto z ekipo TOPTEN USA/Fighters Inc v ekipnih borbah, skupaj z borci iz Nemčije in ZDA. V članski kategoriji do 79 kg pa je kljub poškodbi zasedel drugo mesto. Tilen je prav tako nastopal za naslov grandchampion, kjer so sodelovali borci vseh članskih kategorij in po odličnih borbah zasedel peto mesto.

Tina Baloh iz zagorskega kluba je osvojila komplet medalj. Najboljša je bila v svoji primarni kategoriji do 70kg, kjer je trenutno vodilna tekmovalka na svetovni WAKO lestvici. Prvemu mestu je dodala še tretje mesto kategorijo višje in drugo mesto v absolutni kategoriji. Po njenih stopinjah stopa tudi mlada Lara Indof, ki je nastopila med starejšimi kadetinjami. Z odličnimi borbami se je prebila do polfinala, kjer je morala priznati premoč grški tekmovalki. Osvojila je tretje mesto, kar je zanjo doslej največji uspeh na poti do svetovnega vrha.

Iz PDK Izlake se je tekmovanja udeležilo še več borcev. Eva Hribar je v kategoriji starejših kadetinj do 37 kg pometla s konkurenco in osvojila prvo mesto, Klemen Pograjc pa je v kategoriji mladincev do 74 kg, kjer je bilo več kot 15 borcev, dosegel tretje mesto. Tomiju, Niku in Lili Sešlar ter Anayi Gaji Vozel pa je kljub zmaganim borbam malce zmanjkalo do stopničk. Borce sta na tekmovanju spremljala in spodbujala trenerja PDK Izlake Miloš in Srečko Rozman.

Savus

Foto: KK Pon-Do-Kwan Izlake in PDK Zagorje


 

Previous article
Next article

Isti avtor