Zasavski policisti so imeli pretekli vikend največ dela s pijanimi vozniki. Kar pet so jih imeli v postopku, dva od njih sta povzročila prometni nesreči. Čez vikend so jih zabeležili pet. Ukvarjali so se še s ponarejenim bankovcem in goljufijo, požarom na terasi gostinskega lokala, nasiljem v družini, poškodovanjem tuje stvari, delovno nesrečo, iskali so pogrešano osebo. Raziskovali so tudi dve tatvini artiklov v trgovinah in krajo sena.


PP Hrastnik

V petek so našli ponarejen bankovec, obravnavali so sum goljufije v enem izmed gostinskih lokalov.

V nedeljo so se ukvarjali s požarom plastičnih predmetov na terasi enega izmed gostinskih lokalov.


PP Trbovlje

V soboto so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,72 mg/l alkohola na liter izdihanega zraka). Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnja vožnja, čaka ga obdolžilni predlog.

Obravnavali so kaznivo dejanje nasilja v družini in kršitelju izrekli prepoved približevanja. Po vseh zbranih obvestilih bodo o ugotovitvah obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo.


PP Zagorje ob Savi

V petek so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Hrastniku. Zoper kršitelja zaradi nepravilnega premika vodijo postopek o prekršku. V postopku so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola (1.40 mg/l alkohola na liter izdihanega zraka). Odvzeli so mu vozniško dovoljenja, zoper njega bodo vložili tudi obdolžilni predlog.

Obravnavali so kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari – vozila na parkirišču v Zagorju ob Savi. Policisti so opravili ogled, sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo na Izlakah, v kateri je bila samudeležena voznica osebnega vozila. Policisti vodijo postopek o prekršku zaradi nepravilne strani vožnje.

V soboto so ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0.72 mg/l alkohola na liter izdihanega zraka). Čaka ga obdolžilni predlog na sodišče, policisti pa so mu odvzeli vozniško dovoljenje.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo na savskem mostu v Zagorju ob Savi. Povzročiteljica čaka postopek o prekršku zaradi odvzema prednosti v križišču.

V nedeljo so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri je bil samoudeležen voznik na območju Litije. Povzročitelja čaka prekrškovni postopek zaradi nepravilne strani vožnje. V postopku so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola (0,86 mg/l alkohola na liter izdihanega zraka). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, čaka ga tudi obdolžilni predlog.


PP Litija

V petek so obravnavali delovno nesrečo. Moški je pri delu padel iz višine 1,5 metra in se pri tem lažje poškodoval.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja tatvine bal sena.

Ukvarjali so se s tatvino artiklov v eni izmed trgovin na območju Litije.

Tudi v sobodo so se ukvarjali s tatvino artiklov v eni izmed trgovin na območju Litije.

Obravnavali so prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

V nedeljo so vodili iskalno akcijo pogrešane osebe, ki je niso našli. Iskanje se nadaljuje.

Med opravljanjem meritev hitrosti so v naselju Litija zaradi prekoračitve hitrosti ustavili voznico, ki ni imela veljavnega vozniškega dovoljenja. V postopku so ugotovili, da je vozila pod vplivom alkohola (0,27mg/l alkohola na liter izdihanega zraka). Vozilo so ji zasegli, vodijo postopek o prekršku.


Savus

Foto: arhiv Savus