V petek je voznik na cesti Trbovlje-Zagorje zaradi nevestnega prehitevanja čelno trčil v nasproti vozeče vozilo. Sicer pa so policisti v Zasavju v preteklem tednu obravnavali samo še eno prometno nesrečo. Zato pa so se ukvarjali kar s šestimi primeri poškodovanja tuje stvari, sedmimi tatvinami, no, so pa tudi vrnili denar in denarnico. Tri voznike so dobili pri vožnji pod vplivom alkohola in mamil, trikrat posredovali zaradi kršenja javnega reda in miru, dimniškega požara in ponarejanja denarja.


PP Hrastnik

V torek in sredo so obravnavali prijavo skupaj treh kaznivih dejanja poškodovanja osebnih vozil.


PP Trbovlje

V ponedeljek so v dnevnem času so obravnavali prijavo kaznivega dejanja tatvine mobilnega telefona, v nočnem času pa tatvino pametne ure na območju Zagorja ob Savi.

V torek so obravnavali prijavo kaznivega dejanja poškodovanja osebnega vozila.

V nočnem času so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je odklonil strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom mamil. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, čaka ga postopek o prekršku.

V sredo so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je imel med vožnjo v organizmu 1,02 mg/l alkohola.

Obravnavali so prijavo kaznivega dejanja poškodovanja osebnega vozila.

V nočnem času so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je odklonil strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom mamil. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, čaka ga postopek o prekršku.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali kršitev javnega reda in miru na vlaku Zidani Most – Ljubljana. Kršitelja čaka postopek o prekršku.

Obravnavali so kaznivo dejanje tatvine ključev.

V torek so obravnavali poškodovanje pnevmatike na osebnem vozilu. Policisti bodo podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Obravnavali so dve kaznivi dejanji tatvine denarnice v javni ustanovi in tatvino denarja v višini 70 evrov. Policisti bodo podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

V sredo so obravnavali kršitev javnega reda in miru na javnem kraju. Pijan kršitelj je s kršitvami nadaljeval kljub zakonitim ukazom policistov, zaradi česar so ga pridržali, vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo na območju Šklendrovca.

Obravnavali so dimniški požar v stanovanjski hiši v Zagorju, kjer so se vnele saje v dimniku.


PP Litija

V ponedeljek so obravnavali vlom v gostinski objekt. Ukradli so menjalni denar. Materialna škoda znaša okoli 300 evrov.

Lastnikoma so v enem primeru vrnili najdeno denarnico v drugem primeru pa denar.

V torek so obravnavali sum kaznivega dejanja ponarejanje denarja.

V sredo dopoldan so zaradi kršitve zakona o javnem redu in miru intervenirali v zasebnem prostoru, kršitelja čaka postopek o prekršku.

V četrtek so obravnavali prijavo kaznivega dejanja tatvine.


Nesreča

V petek, 2. decembra, okoli 11. ure se je na cesti med Trbovljam in Zagorjem ob Savi zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik nepravilno prehiteval kolono vozil in čelno trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem se je udeleženi voznik huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Lažje poškodovani so bili tudi povzročitelj in potnika v vozilu udeleženca. Povzročitelju je bil odrejen strokovni pregled. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.


Savus

Fotografija je simbolična