ponedeljek, 22 julija, 2024

Iz te kategorije

Zakulisje humanitarnega teka

V petek, 7. maja, je v Športnem parku Rudar Trbovlje potekal 10. zasavski humanitarni tek za 10 oseb, ki imajo cerebralno paralizo. Častni pokrovitelj teka je bil predsednik Slovenije Borut Pahor. Objavljamo nekaj zanimivosti iz zakulisja tega podviga.

V deževnem vremenu sta Igor Gošte in Sabina Karaman odtekla simbolični deseturni tek. Do konca teka se je nabralo dobrih 70 kilometrov. Bolj pomembno od števila pretečenih atletskih krogov pa je, koliko denarja nam je uspelo zbrati. Soorganizatorica teka Lavra Izgoršek iz Društva prijateljev mladine Trbovlje je povedala, da dobrih tri tisoč evrov. Skupni izkupiček bo zagotovo do 15. maja, ko se zbiranje denarja zaključi še prek SMS donacij na 1919 s ključno besedo DPM5, še malo višji.

Celotni izkupiček bo šel v roke desetim osebam s cerebralno paralizo, ki bodo prejeli tudi

stekleničko prehranskega dopolnila RENS, humanitarno darilo Zorana Dernovška. Zaradi deževnega vremena se tokrat vsi, za katere smo

zbirali denar, niso uspeli udeležiti humanitarnega teka, nekaj pa jih je vendarle prišlo. Pred kamero so povabili Anžeta Zormana, ki je z glavnima tekačema odtekel oz. z invalidskim vozičkom odvozil en krog, in tudi štiri starše oseb s cerebralno paralizo. Kaj so povedali, si lahko pogledate v reportaži, v kateri so besedo dobili tudi nekateri drugi zanimivi udeleženci teka in donatorji.

IG

Foto: arhiv DPM Trbovlje

Isti avtor