sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Zagorski župan obiskal prvošolce na OŠ Ivana Skvarče

V osnovne šole v občini Zagorje ob Savi je danes šolska vrata prvič prestopilo 167 prvošolk in prvošolcev. Občina Zagorje je vsem priskrbela šolske nahrbtnike, v njih pa bodo našli še županovo pismo in darilni bon, ki ga bodo starši lahko unovčili v Mladinski knjigi.

Na prvi šolski dan je Matjaž Švagan, župan Občine Zagorje ob Savi,  letos obiskal prvošolke in prvošolce Osnovne šole Ivana Skvarče. Tudi v tej šoli je sicer prvi šolski dan potekal nekoliko drugače kot prejšnja leta, saj morajo spoštovati priporočila NIJZ. Tako so otroci 1. a razreda v šolo vstopili ob 9. uri, otroci 1. b pa ob 9.30. Prvič letos jih skozi šolska vrata niso smeli pospremiti starši.

Župan je v oba razreda vstopil v spremstvu ravnateljice šole Kristine Renko in pomočnice ravnateljice Milanke Pavšek. Otrokom je čestital ob prvem šolskem dnevu in jim zaželel uspešno in zdravo šolsko leto, v katerem naj se v šoli dobro počutijo.

Ogledal si je tudi učilnico, v katero bodo predvidoma že prihodnji teden lahko vstopili otroci iz 2. razreda. Ta učilnica je namreč v sklepni fazi potrebne prenove. Pred prenovo šole je bila namreč v tem prostoru kuhinja, v tleh pa so ostale sledi lukenj za kotle. »Občasno se je v tej učilnici širil neprijeten vonj, za katerega smo ugotovili, da se pojavlja kot posledica nekdanje uporabe prostora,« je povedala ravnateljica.

Prenova učilnice bo stala okoli 12.000 evrov, sredstva je priskrbela Občina Zagorje. Ravnateljica je županu predstavila še potrebo po sanaciji šolskega dvorišča, kjer želijo zagotoviti tudi pogoje za učilnico na prostem. Naložbo bodo predvidoma izvajali prihodnje leto.

Sicer pa OŠ Ivana Skvarče v letošnjem šolskem letu obiskuje 590 otrok, od tega jih je 25 v PŠ Podkum, 27 pa v PŠ Čemšenik.

Kot so sporočili z Občine Zagorje, bo župan Matjaž Švagan OŠ Toneta Okrogarja in OŠ Ivana Kavčiča obiskal v prihodnjih dneh.

Savus

Foto: Občina Zagorje

Isti avtor