Člani prostovoljnih gasilskih društev Kolovrat, Mlinše in Zagorje-mesto so se v sklopu Gasilske zveze Zagorje ob Savi udeležili 15. mednarodnega tabora gasilske mladine. Tabor je potekal od 28. do 31. julija v Baji na Madžarskem.

Tabora se je udeležila pisana druščina mladih in malo manj mladih članov. PGD Kolovrat so zastopali Blažka Grošelj, Blaž Jazbec, Anja Moneta in Rok Lavrin pod mentorskim vodstvom Mojce Anžlovar ter Alojzija Podmiljška. Petra Knez in Helena Razpotnik sta bili mentorici ekipe članov PGD Mlinše v sestavi Katja Razpotnik, Katja Trebušak, Špela Kolar in Rok Kotar. Barve PGD Zagorje – mesto so zastopali Amadea Kastelic, Jašoda Žigon, Emre Ahmetović in Žan Mark Vrtačnik, njihov mentor pa je bil Gregor Sekili. Nad vsemi so bdeli predstavniki Gasilske zveze Zagorje ob Savi Ivan Potočnik (predsednik GZ Zagorje ob Savi), Alojz Barlič, Helena Odlazek in Mojca Rojko.

Prvi dan so s turističnim vlakcem odšli na ogled mesta Baja z okolico. Po večerji je sledila slavnostna otvoritev tabora, kjer sta vse prisotne nagovorila predstavnika občine Baja in Civilne zaščite. Dan so zaključili z nočnim pohodom na otok Pandúr.

Naslednji dan so se s starinskim lesenim vlakom odpeljali v kraj Pörböly, popoldan pa se udeležili treh zanimivih dejavnosti: dirke z zmajskimi čolni po stranskem rokavu Donave, vožnje z avtomobilčki na nožni pogon po cestnem poligonu in vožnje z gasilskim čolnom. Zvečer je prišla na vrsto kuhinja narodov, ko je vsaka od sodelujočih držav pripravila svojo tradicionalno jed. Zagorjani so kuhali ajmoht. Tretji dan so uživali v vodnih dejavnostih v termah Davod, po večerji pa so sledile različne športno razvedrilne dejavnosti.

Zadnji dan so tabor končali s slavnostnim zaključkom, na katerem so vsi prejeli medalje za sodelovanje in prijetno druženje. Na taboru je bilo sklenjenih veliko novih prijateljstev in ob slovesu so bila socialna omrežja bogatejša za veliko izmenjanih stikov med sodelujočimi.

Mojca Rojko

Foto: MK GZ Zagorje ob Savi


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekDigi.komp