Na veliko veselje številnih šahovskih navdušencev so v Zagorju ob Savi spet šahirali v živo. Zagorsko društvo je z navdušenjem sprejelo organizacijo pokalnega tekmovanja Slovenije. Igranje šaha v živo je nekaj povsem drugega kot prek spleta.

V stekleni dvorani Kulturnega centra Delavski dom Zagorje se je prvi vikend v marcu, od 4. do 6. marca, odvijalo pokalno tekmovanje s petimi koli po švicarskem sistemu v standardnem tempu.

Med udeleženimi 12 ekipami so po petih odigranih kolih zmagali šahisti ŠD Pomgrad Murska Sobota z 8 točkami. Drugo mesto je z enakim številom točk osvojilo ŠD Kočevje, tretje pa ekipa ŠK Zagorje ob Savi 1 s točko manj.  Za ekipo so igrali Bernard Perić, Boštjan Benko, Ivan Bender, Martin Ocepek in Predrag Grujić. Med ostalimi ekipami sta se uvrstili še dve zagorski, ŠK Zagorje ob Savi 2 na deseto mesto in ŠK Zagorje ob Savi mladi na 12. mesto.

Sodniški del sta vzorno opravila glavni sodnik Janez Medvešek in njegov namestnik Marko Jurič. Ob resni igri so se udeleženci pokala sproščeno družili, kar daje tekmovanju dodaten čar.

Savus

Foto: Predrag Grujić