V četrtek, 13. oktobra, ob 20.17 uri so v naselju Kolovrat v občini Zagorje ob Savi zagorela drva ob peči centralne kurjave. Gasilci PGD Kolovrat in PGD Zagorje-mesto so požar pogasili in oskrbeli v požaru lažje poškodovano osebo, ki so jo prevzeli reševalci NMP Zagorje.

Policijska uprava Ljubljana pa je sporočila, da so policisti ugotovili, da je občan želel zakuriti v peči na trda goriva. Ker mu to ni uspelo, je drva polil z bencinom. Pri prižiganju ognja so zagoreli tudi bencinski hlapi, zato se je požar razširil še na druge predmete v prostoru. Občan je uspel požar pogasiti sam, vendar je pri tem dobil lažje opekline na rokah. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v zdravstveno ustanovo. Drugi stanovalci v objektu niso bili poškodovani. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Ker se je kurilna sezona že pričela, policija opozarja na previdnostne ukrepe pri uporabi odprtega ognja in na redno pregledovanje dimniških tuljav. Še posebej je pri tem nevarna uporaba kakršnihkoli dodatnih vnetljivih snovi, saj niso namenjene takšni uporabi, prav tako pa je nevarno shranjevanje (še posebej tekočih in plinastih) vnetljivih snovi v neprimernih posodah in v bližini naprav, ki delujejo na odprti ogenj. Posebno pozornost velja nameniti tudi možnosti kopičenju ogljikovega monoksida v prostorih, kjer se uporabljajo kurilne naprave.

Več si lahko preberete še na tej povezavi.

Savus

Fotografija je simbolična