V Trbovljah nastaja mesto akrobatov. No, v podjetju Dewesoft snujejo Mesto akrobatov. To bo tehnološki park, načrti so fantastično vesoljski.  

»Prebojne inovacije po navadi povzročijo redki posamezniki. Posamezniki, ki preizkušajo mejo mogočega. Vizionarji. Geniji. Posebneži. Akrobati. Velikokrat se zgodi, da nam takšni odidejo v svet, v katerem najdejo boljše okolje za svoje ideje in ustvarjanje. To lahko spremenimo. To moramo spremeniti!« V podjetju Dewesoft so prepričani, da jih bodo zadržali s tehnološkim parkom Mesto akrobatov.

Podjetje Dewesoft bo pripravilo slavnostni podpis pisma o nameri gradnje tehnološkega parka Mesto Akrobatov v petek, 21. oktobra.

Na podpisu bodo slavnostni govorci minister za gospodarski razvoj in tehnologij Matjaž Han, županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič, predsednik Razvojnega sveta Zasavske regije Marko Funkl, predsednik podjetja Dewesoft dr. Jure Knez, ter strateška vodja Katapulta Petra Škarja. Nekateri si bodo lahko lokacijo novega parka ogledati celo iz akrobatskega letala.

Mesto akrobatov bo zraslo na degradiranih površinah bivšega trboveljskega rudnika. Izjemno smeli načrti pa bodo prav gotovo pomenili nov velik pospešek za zasavsko gospodarstvo.

Savus

Foto: Dewesoft