sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Za pomoč prosijo prostovoljce

Virus Covid-19 se hitro širi po slovenskih občinah, najbolj pa v tem trenutku otežuje delo v bolnišnicah, kjer kronično primanjkuje kadra. Nič drugače ni tudi v Splošni bolnišnici Trbovlje. Iščejo prostovoljce.

Iz Splošne bolnišnice Trbovlje so se obrnili za zasavsko javnost s prošnjo po prostovoljcih. Prostovoljci, občani in občanke Zasavja, bi delali kot pomoč na neCOVID oddelkih, kjer se zdravijo bolniki, ki niso okuženi s COVID. Pomagali bi tudi pri usmerjanju pacientov na vhodih v bolnišnico. Tako bi lahko medicinski kader bolnišnice preusmerili za delo na Covid oddelku.

Prostovoljci bodo dobili vsa potrebna zaščitna sredstva (enaka kot zaposleni v SB Trbovlje), tako da bo verjetnost okužbe s COVID pri delu prostovoljca minimalna. Tisti, ki se bodo odločili, da bi priskočili na pomoč, morajo biti polnoletni in zdravi. »Vsi, ki ste pripravljeni priskočiti na pomoč zdravstvenemu osebju in pacientom v SB Trbovlje, to sporočite strokovni direktorici bolnišnice Tadeji Jelenko na e-naslov: tadeja.jelenko@sb-trbovlje.si. Za pomoč se vam v imenu bolnišnice iskreno zahvaljujemo,« sporočajo iz Splošne bolnišnice Trbovlje.

Savus

Foto: arhiv Savus

Isti avtor