četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

Knjižnica zaprta, knjige na voljo

Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji je poskrbel tudi za zaprtje knjižnic. Knjige bodo bralcem vseeno na voljo, priporočajo tudi branje e-knjig in časopisov. Že izposojenih knjig zaenkrat ni treba vračati.

»Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik je od sobote, 24. oktobra, do preklica zaprta. Prav tako je zaprta Premična zbirka v Steklarni,« so sporočili iz hrastniške knjižnice.

Prevzem že vnaprej naročenega gradiva bo potekal v ponedeljek, torek, četrtek in petek od 10. do 14. ure, v sredo pa od 14. do 18. ure pred vhodom v knjižnico (desno okno ob vhodu). »Uporabniki naj nosijo masko in si pred tem razkužijo roke. Prav tako naj se ne srečujejo med seboj, oziroma naj spoštujejo razdaljo 1,5 metra. Uporabnike prosimo, da gradivo rezervirajo preko storitve moja knjižnica ali telefona 03 56 46 175 oz. 040 175 886  ali e-pošte knjiznicahra@hra.sik.si,« so v navodilih zapisali v Knjižnici Antona Sovreta.

Iz knjižnice še sporočajo, da že izposojenega gradiva bralci naj ne vračajo v knjižnico. Zamudnina se od 24. oktobra naprej ne bo obračunavala, zato niti ni potrebno, da si izposojeno gradivo podaljšujejo preko telefona ali sistema Cobiss (Moja knjižnica). Gradivo bodo vrnili, ko bo knjižnica ponovno odprta.

Ob tem pa knjižničarke vabijo, da njihovi bralci berejo e-knjige preko portala BIBLOS in e-časopise preko portala PRESSREADER na pametnih telefonih, tablicah ali računalnikih ter od doma dostopajo do različnih elektronskih virov. Več o elektronskih virih si lahko preberejo na povezavi E-viri na spletni strani: https://hra.sik.si/e-viri/.

»V tem času smo dosegljivi na telefonski številki 040 175 886 od ponedeljka do petka od 7.00 do 14.00 ure. Podatki so dostopni na spletni strani knjižnice in na knjižničnem Facebook profilu,« še sporočajo iz knjižnice.

Savus

Foto: arhiv Savus

Isti avtor