četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

Nujno varstvo v enoti Sonček

Kot večina javnosti ve, so zaradi možne preprečitve nadaljnjega širjenja koronavirusa vsi vrtci od 26. oktobra 2020 dalje zaprti. Tudi v Hrastniku je tako. Vendar bodo v vrtcu zagotavljali nujno vastvo.

Občina Hrastnik je sprejela sklep o zagotavljanju nujnega otroškega varstva, ki ga bodo uredili v skladu s potrebami staršev. Nujno varstvo lahko koristijo izključno starši, ki opravljajo dela, pomembna za delovanje družbe in države (to so npr. zdravstveni delavci, zaposleni v civilni zaščiti, vojski in policiji ter v službah, ki so pomembne za oskrbo prebivalstva).

Prav tako so do nujnega varstva upravičeni otroci staršev, ki dokazujejo, da nimajo nobene druge možnosti zagotavljanja varstva za svojega otroka.

»Za vključitev otroka v nujno varstvo: kontaktirajte Vrtec Hrastnik na tel. št.: 040 197 675 ali na elektronske naslove posameznih oddelkov (potrebo po varstvu sporočite najmanj 24 ur prej). Starši moraj predložiti dokazila za oba starša – podlago za izkazovanje potrebe po nujnem varstvu (npr. potrdilo delodajalca, da starši opravljajo delo, ki je nujno za državo in družbo) in podpisano izjavo staršev, da je otrok zdrav in da v obdobju zadnjih 10 dni ni bil v stiku z okuženimi osebami.

Nujno varstvo bo izvajala enota Sonček na Cesti padlih borcev.

Savus

Foto: arhiv Vrtca Hrastnik

Isti avtor