V soboto, 22. februarja 2020 je v športni dvorani Polaj v Trbovljah potekal dobrodelni koncert za malega Tita, ki je zbolel za Duchennovo mišično distrofijo. Stroški zdravljenja so visoki, zato so za pomoč malemu korenjaku organizirali dobrodelni koncert. Organizacije so se lotili v Delavski godbi Trbovlje pod vodstvom Gala Kukoviča.

Dobrodelnega koncerta so se udeležili glasbeniki, ki so povezani z Zasavjem. Kot prvi so nastopili fantje iz zasedbe Red five point star, sledili so zagorski Orlek,  Sergej Šokfljanec, frontman skupine SAN Di EGO, Ela Đurić ob spremljavi Neishe, ki je zapela tudi z Elinim očetom Brankom Đuričem Đurotom, dve pesmi pa je odpela tudi sama. Koncert so zaključili fantje iz skupine Balkan boys.

Med koncertom se je na odru pojavil tudi mali Tit z očetom in mamico, ki se je vsem zahvalila za odziv in dobrodelnost. Celotno prireditev je povezoval domačin in poslanec Državnega zbora Republike Slovenije Primož Siter, ki je med drugim povedal, da so se vsi nastopajoči odpovedali honorarju.  Od prodanih kart so zbrali več kot  6.200 evrov, nekaj več kot 1.600 evrov pa je bilo zbranih še s prostovoljnimi prispevki. Številka pa ni končna, saj se sredstva še vedno zbirajo prek različnih donatorjev, končni znesek pa bo znan v naslednjih dneh.

Vukašin Šobot

Foto: Vukašin Šobot