sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Za cepljenje proti gripi se že lahko naročite

V Zdravstvenem domu Zagorje se je že mogoče naročiti za cepljenje proti sezonski gripi, saj so prve naročene odmerke cepiva že prejeli. Zdravstveni dom Zagorje je naročil 650 enot cepiva, približno še enkrat toliko so jih naročili trije koncesionarji, ki delujejo v zagorskem zdravstvenem domu.

Pri tem vljudno prosijo vse, ki se nameravajo cepiti, da se naročijo pri svojem izbranem zdravniku. Ker so v tem času telefonske linije zdravstvenih ustanov močno obremenjene, naj se občani, če je le mogoče, naročijo po elektronski pošti, če pa to ni mogoče, pa po telefonu v času dela izbrane ambulante.

Zaradi trenutnih izrednih razmer zaradi virusa covid-19 je Zdravstveni dom Zagorje razpisal tudi dodatne termine za cepljenje, ki bodo 5., 7., 14. in 21. novembra.

Vsi, ki se boste cepili, morate s seboj nujno prinesti cepilno knjižico in izpolnjen vprašalnik pred cepljenjem, ki ga najdete na spletni strani ZD Zagorje, kdor pa ga ne more natisniti, ga lahko prevzame na triažni točki zdravstvenega doma.

Občina Zagorje ob Savi je sicer že pred časom obvestila občane, da se lahko brezplačno cepijo, saj je v ta namen v rebalansu letošnjega proračuna rezervirala sredstva, s katerimi bi poravnala stroške cepljenja, a je po novem cepljenje proti gripi v sezoni 2020/2021 za vse zavarovane osebe pravica iz obveznega zdravstvenega zavarovanja.

Savus

Foto: arhiv Savus

Isti avtor