A srednja šola ni le znanje. Je čas, namenjen rasti. Čas, da preizkusiš svoje meje, svoje sposobnosti, samega sebe. SGLŠ Postojna te pri tem spodbuja, ko ti postavlja raznovrstne izzive – mednarodne izmenjave, opravljanje prostovoljstva, tekmovanja … Zato reci DA širjenju obzorij.

Pri vsem tem pa ne boš nikoli sam. Ob tebi bodo prijatelji. Tisti, s katerimi boš sedel pri pouku. Pa tisti, ki  jih boš spoznal na šolskih taborih in pri različnih krožkih. In tisti, s katerimi si boš delil sobo v šolskem dijaškem domu. V SGLŠ Postojna se boš družil s tistimi, ki bodo verjeli vate, s tistimi, ki ti bodo pomagali premagovati izzive. Zato – reci DA prijateljstvu.

Včasih se boš moral spoprijeti tudi s čim, česar se danes bojiš. Preizkusiti bo potrebno nove stvari. Se učiti česa, v čemur ne bo videti smisla. Se srečevati z novimi ljudmi ter vztrajati v odločitvah, ki jih boš sprejel. Sprejeti to, da je vredno biti samostojen in odgovoren. V treh ali štirih letih na SGLŠ Postojna boš tako skoraj neopazno odrasel in bil pripravljen na dogodivščine, ki ta čakajo v poklicu ali v nadaljnjem študiju. Zato – reci DA odraščanju.

Reci torej DA vsem izzivom mladosti, ki se ti ponujajo, pridi k nam po znanje in uresniči svoje sanje.

PR objava

Foto: arhiv SGLŠ Postojna