Praznovanja in letni časi so bili povezani od vekomaj. V današnjem času prazniki vse bolj izgubljajo svoj pomen. Prazniki pomenijo le prekinitev dela, vsebina se vse bolj izgublja.

V našem VDC radi praznujemo in to z vsebino. Praznovanja za nas pomenijo veselje,  druženje in trenutke, ki jih namenimo drug drugemu. Poleg tega se vedno spomnimo tudi simbolike posameznega praznika.

Spretne roke naših uporabnikov se s srčnostjo in odgovornostjo lotevajo vezenin, ki so del praznikov, tudi cerkvenih obredov ob svetem krstu, birmi, obhajilu, poroki in smrti. Vsako ime, ki ga dekleta izvezejo v simbolni prtič, voščilo ali darilo nosi svojo zgodbo.  Pri nas  je vsako belo oblačilo, krstna, birmanska ali družinska sveča izdelana ročno za točno določeno osebo, z imenom, datumom, barvo, simbolom.

Kakor se brez rojstva življenje ne more pričeti, tako se krščanstvo ne more pričeti brez krsta. Krstna sveča, belo oblačilo v obliki bele vezenine simbolizira otrokovo novo življenje, čistost in nedolžnost. Sveča simbolizira svetlobo, zmago dobrega nad zlim, kot simbol luči, ki nam kaže pravo pot in nas vodi skozi življenje.

Pomlad, poletje, jesen, zima – rojstvo, življenje, sadovi dela, slovo… Res radosti polna in trpkosti je tale naša življenjska pot. A zasavski VDC-jevci imamo življenje radi.

Z vašimi nakupi naših izdelkov nam omogočite, da živimo kakovostneje. Veseli bomo vašega obiska v naših trgovinah v VDC Zagorju na Cesti 9. avgusta 59c, Zagorje ob Savi in Litiji, na Ljubljanski cesti 3, od 7. ure – 15. ure. Vse naše izdelke lahko kupite tudi preko telefona 03 56 69 790 ali preko naše spletne trgovine. Z veseljem pa še vedno sprejemamo jeans, blago ki ga ne potrebujete več, za naše reciklirane izdelke Prešito.

PR objava