V petek, 17. maja, so na vseh uradih Finančne uprave RS že drugo leto pripravili dan odprtih vrat. Na Finančnem uradu Hrastnik so tako med 9. in 12. uro v avli urada odprli informacijsko tržnico, kjer so obiskovalci lahko pridobili informacije iz področij, ki so trenutno najbolj aktualna.

Obiskovalcem so predstavili mobilno aplikacijo eDavki, ki omogoča enostavnejše poslovanje s FURS in pa Klicni center za fizične osebe, ki je začel delovati z letošnjim letom. Promocija mobilne aplikacije eDavki je potekala tudi v finančni pisarni Trbovlje in Zagorje ob Savi.

Za učence 8. razredov Osnovne šole narodnega heroja Rajka Hrastnik in Osnovne šole Ivan Cankar iz Trbovelj je v predavalnici urada potekala predstavitev projekta Davčno opismenjevanje mladih s predstavitvijo poklicev in tipičnih delovnih mest FURS.

Sodelavci iz mobilnega oddelka Finančnega urada Novo mesto so poskrbeli, da so predstavili še poklic finančnega preiskovalca na terenu ter opremo in vozilo mobilne enote.

»Z letošnjim obiskom smo zelo zadovoljni, saj verjamemo, da so obiskovalci dobili pričakovane informacije in prepoznali delček našega dela, hkrati pa upamo, da bo dan odprtih vrat lahko postal naše osrednje letno srečanje za zavezanci,« so povedali na FU Hrastnik.

Savus

Foto: arhiv FU Hrastnik