Pretekli vikend so tatovi vlamljali v Trbovljah, v Hrastniku in Trbovljah (dvakrat) so ustavili pijane voznike, v Litiji pa voznika pod vplivom mamil. Dvakrat so kršili javni red in mir, fizično obračunavali v družinskem okolju, v Litiji so policisti odkrivali konopljo, posredovali pa so tudi zaradi štirih manjših prometnih nesreč.

PP Hrastnik

Petek, 6. 5. 2022

Policisti so izvedli postopek z voznikom osebnega avtomobila, ki je v cestnem prometu vozil pod vplivom alkohola (rezultat preizkusa alkoholiziranosti je bil 0,46 mg/l izdihanega zraka). Izdali so mu plačilni nalog.

Sobota, 7. 5. 2022

Na PP se je zglasila občanka, ki je na območju Hrastnika izgubila denarnico.

Nedelja, 8. 5. 2022

Policisti so obravnavali kršitev javnega reda in miru z glasno glasbo. Kršitelju so izrekli opozorilo.

PP Trbovlje

Petek, 6. 5. 2022

Obravnavali so poškodovanje stekla in ključavnice na stavbi javnega zavoda. Neznani storilec je povzročil materialno škodo za okoli 400 evrov

Policiste so obvestili o več vlomih v poslovne prostore zgradbe. Iz notranjosti vlomilci niso odnesli ničesar, z vlamljanjem pa so povzročili materialno škodo na stavbnem pohištvu. Policisti vlome intenzivno preiskujejo.

Obravnavali so spor v družini s fizičnim napadom. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen prekrškovni postopek.

Pri kontroli cestnega prometa so policisti ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila vozil pod vplivom alkohola. Po opravljenem preizkusu, rezultat je znašal 0.40 mg/l alkohola v izdihanem zraku, so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog.

Sobota, 7. 5. 2022

Pri kontroli cestnega prometa so policisti ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila vozil pod vplivom alkohola. Po opravljenem preizkusu, rezultat je znašal 0.35 mg/l alkohola v izdihanem zraku, so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog.

Nedelja, 8. 5. 2022

Na parkirišču na Savinjski cesti so policisti obravnavali prometno nesrečo, povzročitelj je kraj zapustil brez nudenja podatkov soudeležencu. Na vozilih je nastala materialna škoda za približno 200 evrov, po vseh zbranih obvestilih pa bodo zoper povzročitelja izvedli ustrezen prekrškovni postopek.

Do podobne prometne nesreče je prišlo še v popoldanskem času, materialna škoda znaša približno 300 evrov, prav tako bodo izvedli prekrškovni postopek.

V večernem času je neznani storilec ukradel električni skiro znamke Xiaomi Mi 1s, ki se je nahajal pred vhodom v stanovanjski blok. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov. Policisti tatvino še preiskujejo.

PP Litija

Petek, 6. 5. 2022

Policisti so na regionalni cesti proti Vačam in na cesti proti Gabrovki obravnavali prometni nesreči z materialno škodo, voznika sta trčila v divjad. Izdali so obvestila o odstopu od ogleda.

Na območju Litije so policisti opravili hišno preiskavo na podlagi odredbe pristojnega sodišča, osumljencu so zasegli manjšo količino prepovedane droge rastline konoplje, ki je bila namenjena preprodaji. Osumljenca čaka kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Sobota, 7. 5. 2022

Policisti so obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Po zbranih obvestilih so kršitelju izdali plačilni nalog.

Nedelja, 8. 5. 2022

Zasegli so manjšo količino prepovedane droge konoplje. Kršitelja čaka postopek o prekršku.

Vozniku so zaradi suma, da je v cestnem prometu vozil vozilo pod vplivom prepovedanih drog, odvzeli vozniško dovoljenje. Čaka ga obdolžilni predlog.

Savus

Fotografija je simbolična