Dijakinje in dijaki Gimnazije in ekonomske šole so se pretekli vikend udeležili številnih tekmovanj, kjer so vsak na svojem področju dosegli odlične rezultate.

V Novem mestu je potekal zaključni turnir državnega prvenstva U18, kjer so košarkarji Zlatoroga Thermana Laško osvojili naslov državnih prvakov. V državnem prvenstvu so osvojili 23 zmag brez poraza. Dijak tretjega letnika športnega oddelka GESŠ Trbovlje Nik Urbanija je bil izbran v najboljšo peterko turnirja.

Dijak prvega letnika (ekonomskia tehnik) Taj Zupančič si je v soboto, 6. maja, na kopališču Kolezija priplaval zlato medaljo v disciplini 200 metrov mešano.

Prav tako si je v soboto na drugem državnem pokalnem tekmovanju v karateju v Slovenskih Konjicah priboril odličje dijak drugega letnika športnega oddelka Jure Krajnc v kategoriji mladinci (do 68 kg),  dijak prvega letnika športnega oddelka Aljaž Hvala pa je v isti kategoriji osvojil tretje mesto.

Nedelja je bila namenjena triatlonu, ki se je odvijal na Ptuju. Dijakinja četrtega letnika športnega oddelka Danaja Alauf je osvojila tretje mesto v kategoriji starejših mladink. Triatlonka, sicer članica kluba Trisport Kamnik, je v absolutni kategoriji zasedla 7. mesto.

MSD

Foto: KK Laško, KK Trbovlje, PK Rudar Trbovlje, R. Skrinjar Alauf