Zasavski policisti so imeli pretekli vikend največ dela s prometnimi nesrečami. Žal je bila ena izmed sedmih nesreč smrtonosna, saj se je na cesti Unično – Marno smrtno ponesrečil 17-letnik. Policisti so se ukvarjali še s petimi prijavami motenja javnega reda in miru, tremi pijanimi oz. drogiranimi vozniki, dvema poskusoma vloma, poškodovanim avtom, grožnjami, goljufijo, zlorabo kartice, požarom vrtne kosilnice in pogrešano osebo.


PP Hrastnik

V petek popoldan so na cesti GII-108 obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Voznik osebnega vozila je pri vključevanju na prednostno cesto izsilil prednost drugemu vozniku osebnega vozila.

Na parkirišču v Hrastniku so obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Neznani voznik je trčil v parkirano vozilo in odpeljal.

Zvečer so osebi zasegli zeleno-rjavo rastlino, za katero sumijo, da je rastlina konoplja. Snov bodo poslali v analizo, po znanih rezultatih pa bo izvedli prekrškovni postopek.

Zvečer so vozniku osebnega vozila odredili preizkus za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog v organizmu, ki ga je odklonil, prav tako je odklonil strokovni pregled. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Zvečer so drugemu vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.69 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V soboto okoli 13.30 ure so policiste obvestili o hudi prometni nesreči na lokalni cesti od Uničnega proti Marnem na območju Hrastnika, v kateri je umrl 17-letni voznik osebnega vozila. Vozil je neregistrirano vozilo Fiat stilo iz smeri Uničnega proti Marnem. Zaradi neprilagojene hitrosti je v levem ovinku zapeljal z vozišča in trčil v drevo. Voznik se je v nesreči tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. Huje je bil poškodovan tudi 18-letni potnik v vozilu, ki so ga z reševalnim vozilom odpeljali v Bolnico Celje, njegovo življenje pa ni ogroženo.

Zvečer so policiste obvestili o nevarni vožnji voznika na relaciji Zidani Most-Hrastnik. Vozilo so ustavili. Ugotovili so, da je voznik vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0.91 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Vozniku so zasegli vozilo, izdali plačilni nalog, čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nedeljo so obravnavali trčenje v prometni znak v Podkraju. Pri tem voznica osebnega vozila ni bila poškodovana. Na kraju so ji izdali plačilni nalog.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom. Neznani voznik je trčil v parkirano vozilo in odpeljal.


PP Trbovlje

V soboto so obravnavali prijavo poškodovanja tuje stvari. Neznanec je na parkirišču poškodoval lak vozila ter povzročil materialno škodo v višini okoli 300 evrov.

Obravnavali so prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami na relaciji Trbovlje-Podmeja. Voznik osebnega avtomobila je vozniku motornega kolesa izsilil prednost. Voznika osebnega avtomobila čaka prekrškovni postopek.

Sprejeli so prijavo poskusa vloma v vozilo na območju Ljubljane. Neznanec je poškodoval prednje steklo ter poskušal odpreti ključavnico na voznikovih vratih.

V nočnem času so obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru zaradi spora med občanoma. Zoper oba sledi prekrškovni postopek.


PP Zagorje ob Savi

V petek so obravnavali sum kaznivega dejanja goljufije v Zagorju.

Obravnavali so poskus vloma v stanovanjsko hišo na območju Padeža.

Obravnavali so sum kršitve javnega reda in miru na območju Moravč, vendar kršitve niso ugotovili.

V soboto so policiste obvestili o požaru na vrtni kosilnici v Zagorju ob Savi. Znakov kaznivega dejanja niso bili ugotovljeni.

Obravnavali so prometno nesrečo v Čemšeniku v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Nesrečo je povzročil kolesar, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del vozila in se lažje poškodoval. Kolesarja čaka prekrškovni postopek.

Obravnavali so kršitev javnega reda in miru v Zagorju ob Savi, kršitelju so izdali plačilni nalog.

V nedeljo so policiste obvestili o kaznivem dejanju zlorabe negotovinskega plačilnega sredstva. Neznanec je uporabil bančno kartico oškodovanca za nakup na spletu.

Obvestili so jih o sporu med občanoma v Hrastniku, kršitve niso ugotovili.


PP Litija

V petek zjutraj so policiste obvestili o pogrešani osebi v Litiji. Pregledali so okolico, medtem pa se je oseba sama vrnila domov.

Ponoči so jih obvestili o glasni glasbi v lokalu, vendar kršitve niso ugotovili.

V soboto zjutraj so bili policiste obvestili o domnevni kršitvi javnega reda in miru v Jevnici, kršitve niso ugotovili.

V nedeljo so jih obvestili o grožnjah občanki, ki pa ni želela podati predloga za pregon kaznivega dejanja.


Savus

Foto: arhiv Savus